Virkelig nem opskrift på risalamande cheesecake, – lavet på kun 15 minutter og uden husblas.
Risalamande cheesecake i gals, – perfekt dessert til Mortens aften, til alle julens fester og hyggestunder.
Bunden er lavet af knuste vaniljekranse der er rørt sammen med en smule smeltet smør, – og ostecremen er lavet med flødeost, piskefløde, en rest risengrød, vanilje og flormelis.
Alle ingredienser til ostecremen piskes sammen på én gang, – minimal opvask og lyn hurtigt.
Risalamande cheesecake uden husblas
En super nem dessert til alle julens hyggestunder med familien og vennerne.
risalamande cheesecake i glas kan laves på kun 15 minutter når du har en rest risengrød, – og hvem har ikke det i december 😉
Du kan sagtens forberede din risalamande cheesecake tidligere på dagen, eller dagen før, og opbevare dem på køl. Vent dog med kirsebærsaucen til servering, så den ikke flyder for meget ud.
Portionsanrettet risalamande cheesecake
I december måned er der rigeligt med gøremål og ting man skal holde styr på. Derfor er en nem risalamande cheesecake altså redningen når der skal dessert på bordet.
DU kan lave den på ingen tid, og du kan sagtens forberede den dagen før, og blot toppe med kirsebærsauce inden servering:
Så bliver det ikke nemmere at serveres julens mest elskede dessert, – risalamande cheesecake.
Risalamande cheesecake i glas – Risalamande cheesecake uden husblas
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 250 g vaniljeekranse
- 50 g smør
Risalamande ostecreme
- 150 g flødeost
- 300 g færdiglavet risengrød – klik her for opskrift
- 3 1/2 dl piskefløde
- 80 g flormelis – pisk mere i hvis du ønsker den sødere
- 80 g smuttede mandler, finthakket
- 1 vaniljestang, kornene heraf
Derudover
- Kirsebærsauce
- Evt. guldflager eller andet pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en lille gryde, og fjern det fra blusset.
- Blend eller knus vaniljekransene til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
- Fordele kiksemassen i 8 serevringsglas.Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Risalamande ostecreme
- Hæld flødeost, risengrød, piskefløde, mandler, vanilje og flormelis i en skål, og pisk til cremen tykner.Du kan også vende risengrøden i blandingen til sidst, hvis du vil beholde al strukturen fra risene. Når du pisker dem i bliver risene en smule finere.Da det er en risalamande ostecreme skal cremen ikke blive for tyk/tæt, men have en blød cremet konsistens. Ligesom risalamande.Smag til om du ønsker den sødere.
- Hæld ostecremen over bundene af vaniljekranse, – sørg for at komme helt ud i siderne.Du kan hælde cremen på en sprøjtepose hvis du synes det er nemmere.
- Top med kold kirsebærsauce, og drys evt. med guldflager.
Risengrøden skal ikke have salt i vel?
Hej Heidi
Jeg bruger altid salt i risengrøden, også selvom den skal bruges til risalamande.
Jeg synes salten er med til at fremhæve smagen, ligesom man gør det i masser af andre desserter 🙂
Men du kan sagtens undlade det, hvis du ønsker den uden 🙂
Kh Dianna
Det skal helt sikkert prøves
Hvor rummelige (ml) er dine serveringsglas?
Hej Betina
Ih hvor dejligt 🙂
Glassene tror jeg rummer ca. 25-28 cl 🙂
Kh Dianna
Det ser lækkert ud. Kan den laves endnu nemmere med færdigkøbt risalamande?
Hej Mikkel
Tusind tak 🙂
Hvis du bruger færdig risalamande tror jeg den bliver for tynd, – den er jo ret flydende i forvejen.
I opskriften pisker du jo fløden til flødeskum, som gør at cremen bliver mere fast.
Men altså, det er da et forsøg værd;)
Dbh Dianna
Hvilke vanillekranse bruger du? Hjemmebagte eller Karen Volf?
Hej Mona
Har jeg selv bagt, så bruger jeg dem, – ellers køber jeg nogle:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Er vi enige om, at piskefløden ikke skal piskes til flødeskum
Hilsen Lisbet
Hej Lisbet
Det er helt rigtigt, det hele skal bare piskes på én gang – der tykner fløden 🙂
Kh Dianna