
Nem og lækker risret fyldt med grøntsager og hakket kylling, – let krydret så hele familien kan være med.
Vi elsker risretter herhjemme, og denne smager bare super dejligt. Den er mildt krydret med karry, – og så er den ellers fyldt både spidskål, peberfrugter, løg og ærter.
Jeg koger gerne risene i en gryde med bouillon og karry, – så får de en flot gul farve og dejlig smag. Skulle du ligge inde med en rest ris fra dagen før kan du sagtens bruge disse, – risene skal nemlig være tilberedt når de tilsætte, så det er en super måde at bruge resterne på.

Orientalsk risret med grøntsager og hakket kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Ris
- 2 dl
paraboloid ris
- 6 dl
kyllinge bouillon
- 1 1/2 spsk
karry
- 1 spsk
gurkemeje
Retten
- 600 g
hakket kyllin
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2
forårsløg, fintsnittet
- 1
rød peberfrugt, skåret i små tern
- 1
grøn peberfrugt, skåret i små tern
- 1/2
spidskål, fintsnittet
- 1 1/2 dl
ærter, optøede
- 3 tsk
karry
- 1 1/2 spsk
soya
-
Salt og peber
-
Olie
-
Evt. finthakket persille samt toppene af forårsløg til toppen
Sådan gør du
Ris
- Varm kyllinge bouillonen i en stor gryde og tilsæt karry og gurkemeje.
- Kog risene heri, som anvist på pakken. Dræn dem derefter for væde og skyld dem i rindende koldt vand og lad dem dræne i en sigte.
Retten
- Varm lidt olie i en grydeog svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene er klaret.
- Tilsæt kyllingekødet og brun det godt af, krydr med lidt salt og peber.
- Tilsæt karry og lad den varme igennem et par minutter, under omrøring.
- Tilsæt peberfrugt og forårsløg og steg med i 5 min.
- Vend til sidst kål, ærter og ris i retten og varm igennem til kålen falder let sammen og retten er gennem varm.
- Tilsæt soya og smag til med salt og peber.
- Server retten toppet med masser af friskhakket persille og toppene af forårsløgene.




