
Smør mør tun vendt i sesam, – lynstegt og overhældt med lækker asiatisk marinade, – det bliver ikke meget bedre.
En super lækker forret eller appetizer der er super nem at lave, og den kan laves på ingen tid.
Tunen skal skæres i lige store kvadrater, – resterne bruger vi altid til en lækker tuntatar med avocado, den smager fantastisk og så undgår man madspild.

Lynstegt tun med asiatisk marinade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400
gram fersk tun skåret i 4 lige store kvadrater, resterne kan du bruge til en lækker tuntatar med avocado
- 1 dl
hvid sesam
- 1 dl
sort sesam
- 2 spsk
finthakket purløg
- 2
forårsløg, fintsnittet
-
Evt. lidt frisee salat
-
Olivenolie, rapsolie eller sesamolie til stegning
Marinade
- 1 dl
soya
- 2 spsk
oyster sauce
- 1/4 dl
friskpresset limesaft
- 1/4 dl
friskpresset citronsaft
- 1 spsk hvid sesam, gerne ristet
- 1 tsk
fintrevet hvidløg
- 1 tsk
fintrevet ingefær
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden og sæt den til siden.
- Bland de to slags sesam og vend tun stykkerne heri, så de får et fint lag sesam på alle 4 sider, - ikke for enderne.
- Varm lidt olie op på en pande, og steg tun stykkerne ved middel varm på alle 4 side i ca. 15 sekunder, eller til sesammen er let gylden.
- Skær tunen i tykke skiver og anret dem på tallerkener. Hæld marinaden rundtom, og pynt med friskhakket purløg, forårsløg og evt. frisee salat.

Pingback: Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado
Den her må vi prøve. Det lyder bare for lækkert!!
Jeg har en idé om at lave tunbøf til hovedret, nu hvor vi går sommeren i møde. Hvilket tilbehør incl. sauce vil du anbefale at servere?
På forhånd tusind tak!
Dejlig opskrift jeg har lavet flere gange. Nem at lave og derfor en god forret.
Hej Lasse
Hvor er det bare fantastisk at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Det var noget af det bedste lynstegt tun jeg har fået.
Hej Susanne
Ej hvor er det dejligt at høre altså, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Super lækkert, velsmagende marinade
Hej Marianne
Det er jeg super glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Super opskrift – jeg serverede den som en let hovedret med ekstra salat.
Tilbehøret blev kogt, afkølet ris rørt med lidt riseddike.
Det løftede retten lidt hen imod sushi :o)
Begejstringen ville ingen ende tage …
Hej Erik
Det var da en helt vidunderlig besked, tusind tak for de søde ord 🙂
Og god idé med risene og riseddike – det vil jeg prøve 🙂
Kh Dianna
Kan retten laves i forvejen, eller skal tunen været lun ved anretning?
Hej Lone
Jeg synes den smager bedst når den er frisklavet – men den kan godt lave på forhånd og skal ikke være lun, men den skal ikke serveres køleskabskold 🙂
Kh Dianna