Frisk og sommerlig cheesecake med lime, hvid chokolade og friske jordbær.
Cheesecake er uden tvivl én af mine yndlings desserter, – super nemme at lave, og så smager de bare vidunderligt. Der er så mange lækre variationer, og man kan altid tilpasse efter sæson og råvarer. Der er altid én god grund til at lave en god cheesecake.
Lime cheesecake med hvid chokolade og jordbær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g digestivekiks
- 60 g mandler
- 125 g smør
Ostecreme
- 250 g flødeost
- 3 dl piskefløde
- 100 g hvid chokolade
- 100 g flormelis
- 3 1/2 blade husblas
- 2 lime, saften og fintrevet skal heraf – du skal bruge ca. ¾ dl
Derudover
- Friske jordbær og fintrevet limeskal til toppen
- 1 kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiksene til en fin mel.
- Blend eller hak mandlerne fint – de skal have en smule struktur.
- Bland kiksemel og mandler sammen med smørret og rør det godt sammen. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
- Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, – dog uden den sætter sig.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at overpiske den.
- Rør flødeosten sammen med den smeltede chokolade, flormelis og fintrevet limeskal. Rør til ostecremen er helt glat og uden klumper.
- Vend flødeskummen i ostecremen, og sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
- Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen inden smeltning, den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
- Rør limesaften sammen med husblassen, – tilsæt en smule ad gangen. Rør det sammen med en ske til alt alt limesaften er brugt, – på denne måde sikrer du at husblassen ikke klumper når den røres sammen med ostecremen.
- Vend også et par store skefulde ostecreme sammen med husblas/limesaften hvis væsken stadig er til den varme side, og rør til det er fri for klumper og massen afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
- Vend husblas/limesaften i ostemassen og rør den forsigtigt til den er fin glat. Smag evt. til om der skal mere limesaft eller limeskal i.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – men gerne natten over.
- Pynt kagen med friske jordbær og fintrevet limeskal.
Hej. Hvordan får du lettest bagepapiret af bunden og bunden over på et fad, når kagen skal serveres?
Hej Lene
Jamen bunden er helt hård, – så du fjerner blot papiret ved at holde med den ene hånd under bunden, og den anden hånd fjerner du papiret med:) Den hverken knækker eller går i stykkets så det kan du roligt gøre:)
Kh Dianna
Hejsa
Jeg lavede cheesecaken i går og den smagte skønt. I dag synes jeg dog ikke at smagen er så gennemtrængen som i går… Tænker at lave den til fødselsdag i næste uge og vil derfor høre om du ved hvorfor den mister lidt smag? Har nemlig ikke tid til at lave den samme dag som den skal serveres.
Hej Julie
Hvor er det dejligt at høre:)
Men det har jeg simpelthen aldrig hørt før, og heller ikke selv observeret, så det tør jeg simpelthen ikke svare på.
Hvis du venter med at befri kagen fra formen til den dag den skal serveres, så sikrer du i hvert fald at smagen er “kapslet inde”, men har som sagt ikke selv prøvet at kagen har mistet smag selvom der er taget hul på den:)
Kh Dianna
Hej.
Jeg ser at opskriften ikke indeholder æg, men i fremgangsmåden står der at de skal blandes i æggesnapsen…
Tænker at én af tingene må være en fejl?
Mvh Per
Hej Per
Ej det er da også en fejl, – jeg må have haft flere opskrifter på hjernen den dag 😉
Der skal ikke æg i, – der skulle have stået “når den røres sammen med ostecremen” – det er hermed rettet 🙂
TAK fordi du skrev det 🙂
Dbh Dianna
Det er en skøn dessert Kan den fryses?
Hej Vita
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre:)
Du kan sagens fryse cheesecakes:)
Kh Dianna
Lækker kage, kan jeg bruge mascapone i stedet for fløde ost
Tusind tak Lone:)
Det tænker jeg absolut at du kan. Pas på ikke at piske den for meget så den gryner 🙂
Kh Dianna