Opskrift på langtidshævet brød

Langtidshævet brød med sesam

Lækkert og mildt langtidshævet brød med en god krumme og dejlig smag fra de sprøde sesam på toppen.
Dejen laver jeg gerne om aftenen, og så ryger den i ovnen næste morgen, så den står en 12 timer til hævning.

Langtidshævet brød med sesam

By Dianna Brinch
Tid: 12 timer

Opskrift på nemt og lækkert langtidshævet brød med sesam

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 3 dl kold vand
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • Æg til pensling
  • Sesam

Fremgangsmåde

1

Rør gæren ud i vandet.

2

Tilsæt salt, olie, honning og hvedemel og rør dejen sammen, - 5 minutter på røremaskine.

3

Put lidt ekstra olie på hænderne og smør indersiden af røreskålen, så fejlen ikke hænger fast heri.

4

Sæt dejen til hævning på med film og viskestykke over, på køkkenbordet, natten over, eller ca. 12 timer.

5

Tag dejen ud af skålen og hiv den lang på et mel drysset bord. Fold den ind over hinanden og lag den i en smurt rugbrødsform.

6

Lad dejen efterhæve i ca. 30 min.

7

Pensl med æg og drys med sesam og bag brødet i en forvarmet oven ved 225 grader i ca. 25 min.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*