Langtidshævet brød med sesam
Opskrift på nemt og lækkert langtidshævet brød med sesam

Lækkert og mildt langtidshævet brød med en god krumme og dejlig smag fra de sprøde sesam på toppen.
Dejen laver jeg gerne om aftenen, og så ryger den i ovnen næste morgen, så den står en 12 timer til hævning.

Langtidshævet brød med sesam
Opskrift på nemt og lækkert langtidshævet brød med sesam
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 5 g
gær
- 3 dl
kold vand
- 400 g
hvedemel
- 1 tsk
salt
- 1 tsk
honning
- 1 spsk
olivenolie
-
Æg til pensling
-
Sesam
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt salt, olie, honning og hvedemel og rør dejen sammen, – 5 minutter på røremaskine.
- Put lidt ekstra olie på hænderne og smør indersiden af røreskålen, så fejlen ikke hænger fast heri.
- Sæt dejen til hævning på med film og viskestykke over, på køkkenbordet, natten over, eller ca. 12 timer.
- Tag dejen ud af skålen og hiv den lang på et mel drysset bord. Fold den ind over hinanden og lag den i en smurt rugbrødsform.
- Lad dejen efterhæve i ca. 30 min.
- Pensl med æg og drys med sesam og bag brødet i en forvarmet oven ved 225 grader i ca. 25 min.