Opskrift på nemme æltefri boller med squash og hørfrø.Denne opskrift giver ca. 10 stk.
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Bamseboller, Boller med squash, Koldhævede boller, Koldhævet, Æltefri
Samlet tid 1 dayday
Servings 6personer
Ingredienser
4dlkold vand
12ggær
200gsquash, revet
75ghørfrø
375ghvedemel
150ggrahamsmel
2spskolie
12gsalt
Sådan gør du
Dag 1
Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så slipper du for ekstra rengøring.Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
Mas let overskydende væde ud af squashen.
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, squash, hørfrø, begge slags mel og salt.Tilsæt evt. melet af to omgange, - det gør det lettere at røre dejen sammen.
Rør dejen godt sammen med en ske, – sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.Du kan evt. fugte hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet, imens ovnen varmes op. Lad gerne dejen blive i bøtten.*Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmed med op i ovnen. Ellers kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
Dyp en spiseske i noget vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir.Du skal have ca. 10-12 boller i alt, – så er størrelsen perfekt.*Du kan med fordel lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
Bag squashbollerne ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne, og har en kernetemperatur på 98 grader.
Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, – eller frys dem der måtte være tilbage.Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, – så er de som nybagte igen.
Video
Noter
De her koldhævede squashboller holder sig lækre friske i 3-4 dage, hvis de opbevares i en tætlukket pose ved stuetemperatur.