Koldhævede æltefri boller - Koldhævede boller

Koldhævede æltefri boller – Koldhævede boller

Koldhævede æltefri boller - Koldhævede boller
Opskrift på koldhævede boller - nemme æltefri boller.
Denne opskrifter giver ca. 10 stk.
Koldhævede æltefri boller - Koldhævede boller

Nemme og lækre koldhævede boller, – rørt sammen i en skål og sat til hævning natten over.
Æltefri boller er perfekte til dig der ikke har en røremaskine, eller til dig som bare har lyst til en portion koldhævede boller uden at skulle i gang med røremaskinen.
Ingredienserne røres sammen i skålen som dejen skal hæves i. Jeg rører den sammen i en condi bøtte på 3 liter, og så er det ellers bare på køl natten over.

Nem opskrift på æltefri boller
De her koldhævede boller kræver ganske få ingredienser, – og de er simpelthen så lækre at sætte på morgenbordet.
Alle ingredienser røres sammen, men en grydeske, i en beholder, – og så er de klar til en nat på køl.
Jeg lader altid dejen hæve en halv times tid inden jeg sætter dem på køl, på den måde aktiveres gæren bedre.
Top dem med havregryn, frø eller kerner, – eller lad bag dem uden, det er op til dig.

Koldhævede boller uden røremaskine
Du kan sagtens bage lækre koldhævede boller uden en røremaskine.
Med denne opskrift på du lækre seje æltefri boller med dejlig smag, og som oven i købet er super nemme at bage.
De kan lunes over weekenden, eller du kan putte dem i fryseren, og tage op ved behov.

Koldhævede æltefri boller - Koldhævede boller

Koldhævede æltefri boller – Koldhævede boller

Opskrift på koldhævede boller – nemme æltefri boller.
Denne opskrifter giver ca. 10 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.74 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: Bamseboller, Koldhævet
Samlet tid: 14 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel (kan erstattes af hvedemel eller anden mel)
  • 4 dl kold vand
  • 12 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 12 g salt
  • Evt. havregryn til toppen

Sådan gør du

Dag 1

  • Dejen røres sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så sørg for den er stor nok så dejen kan hæve.
    Jeg rører dejen sammen i en condibøtte på 3 liter.
  • Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, begge slags mel og salt.
    Tilsæt evt. melet af et par omgange, – det gør det nemmere at røre sammen.
  • Rør dejen godt sammen med en ske, – sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.
    Fugt evt. hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Lad gerne dejen blive i bøtten.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmes med op i ovnen.
    Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Drys toppen af dejen med havregryn eller anden topping du måtte foretrække.
  • Dyp en spiseske i noget vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir.
    Du skal have ca. 10 boller i alt, – så er størrelsen perfekt.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
  • Bag de koldhævede boller ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kernetemperatur på 98 grader.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, – eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, – så er de som nybagte igen.
Koldhævede æltefri boller - Koldhævede boller
Koldhævede æltefri boller – Koldhævede boller

Kommentarer

  1. Anonym

    Kan man bruge tørgær?

    • Hejsa

      Det kan du sagtens, – men husk at justere mængden, da den ikke er den samme som ved frisk gær 🙂

      Dbh Dianna

  2. Susanne

    Kan man bruge solsikkeolie i stedet for olivenolie?

  3. Birgitte Petersen

    4 stars
    Dejlig nemme og smager skønt på morgenbordet, har nu lavet dem flere gange

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)