Gulerodsboller med havregryn - Opskrift på havregrynsboller

Gulerodsboller med havregryn

Gulerodsboller med havregryn
Opskrift på de lækreste havregrynsboller med gulerod.
De her gulerodsboller med havregryn holder sig friske og lækre i 4-5 dage, hvis de opbevares i en tæt lukket pose ved stuetemperatur.
Gulerodsboller med havregryn - Opskrift på havregrynsboller

Opskrift på lækre saftige gulerodsboller med havregryn, – super nemme at bage, bløde og saftige.
Havregrynsboller med gulerødder, – det at tilsætte en grøntsag til sit bagværk giver et brød der holder sig frisk, blødt og lækkert i flere dage.
Og der er de her gulerodsboller med havregryn altså ingen undtagelse, – lad dem køle af, og pak dem derefter tæt i en pose og lad dem ligge ved stuetemperatur, de holder sig bløde og friske i 4-5 dage.
Gærdej skal generelt ikke opbevares på køl, – brødet bliver hurtigt hårdt og kedeligt.
Nybagte gulerodsboller smager skønt til både morgenmad, frokost eller mellemmåltid. Bollerne er friske og lækre kolde, men du kan også lune gulerodsbollerne i mikroovnen, eller give dem en hurtig tur i ovnen.

Gulerodsboller med havregryn - Opskrift på havregrynsboller

Gulerodsboller med havregryn

Opskrift på de lækreste havregrynsboller med gulerod.
De her gulerodsboller med havregryn holder sig friske og lækre i 4-5 dage, hvis de opbevares i en tæt lukket pose ved stuetemperatur.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: Boller med gulerødder, Gulerodsboller, Havregrynsboller, Hjemmebagte boller
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 12 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand eller danskvand
  • 250 g gulerødder, groftrevet
  • 475 g hvedemel – måske en smule mere
  • 200 g havregryn
  • 1 æg
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • Mælk eller sammenpisket æg til pensling
  • Havregryn til toppen
  • Evt. en smule olie til hænderne

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter æg og gulerødder.
  • Bland de tørre ingredienser, og tilsæt det lidt ad gangen. Rør dejen, – gerne på maskine, – til alt melet er æltet godt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i mindre tern, og rør dejen ved god høj hastighed til den slipper skålen.
    *Dejen skal gerne være til den fugtige side, – på den måde får du nogle bløde og saftige boller der holder sig friske meget længere.
  • Smør hænderne med lidt olivenolie, eller vand, – tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
    *Olien gør at den fugtige dej er meget nemmere at arbejde med.
  • Beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Del dejen i 18 lige store stykker, ca. 75 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde.
    *Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, – prøv så vidt muligt ikke at bruge mere mel.
    *Du kan også vælge blot at tage dejen op med en ske og sætte dem på bagepapiret, – de behøver ikke blive trillet til boller. Husk at bruge en våd ske, så dejen slipper.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir, læg et klæde over og lad dem stå i ca. 30 minutter.
  • Pensl bollerne med mælk eller sammenpisket æg og drys med havregryn på toppen.
  • Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn, ved 225 grader, almindelig ovn, – i ca. 10-12 minutter.
    Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges, og ellers kan du sætte en skål med vand i bunden af ovnen.
    *Jeg bager dem ad 2 omgange da jeg foretrækker at bruge almindelig ovn, – du kan også sætte bollerne helt tæt så de "vokser sammen", eller bage dem på varmluft ved ca. 210 grader.
  • Lad bollerne køle af inde de pakkes i en tæt lukkede poser.

Kommentarer

  1. Anonym

    Kan de også laves som koldhævede boller?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)