Opskrift på den lækreste Espresso Martini cheesecake, - lavet med espresso, kahlua og vodka.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 6 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Kiksebund
220ghavrekiks
40ghasselnødder, gerne bagte
125gsmør
70gmørk chokolade, grofthakket
Espresso/kahlua ostecreme
180gflødeost
1 3/4dlpiskefløde
3/4dlespresso
3/4dlkahlua
75gflormelis
4bladehusblas
Vodka ostecreme
85gflødeost
1dlpiskefløde
35gflormelis
1/2dlvodka
1 1/2bladehusblas
Derudover
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Evt. chokolade spæner eller kaffebønner til pynt
Sådan gør du
Kiksebund
Blend kiks og nødder til en fin mel.
Smelt smørret i en gryde.
Rør kikse/nøddemel og chokoladen ud heri, til chokoladen er smeltet og du har en ensartet kiksemasse.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
Stil på køl og lad den hvile mens det første lag ostecreme laves.
Espresso/kahlua ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Rør flødeost og flormelis sammen, og rør derefter kahlua i lidt ad gangen. Rør til du har en ensartet creme.
Pisk fløden til en blød flødeskum og vend den i ostecremen.
Varm espressoen op i en lille kasserolle og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
Vend et par store skefulde ostecreme i espressoen, og rør til det der er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
Vend espressoen i ostecremen og rør den forsigtigt til den er helt fin og glat.
Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer inden den toppes med det sidste lag.
Vodka ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Rør flødeost og flormelis sammen, og rør derefter vodkaen i lidt af et par omgange. Rør til du har en ensartet creme.
Pisk 3/4 dl af fløden til en blød flødeskum, - den sidste 1/4 dl hældes i en lille kasserolle, - den skal du bruge til at varme op og røre husblassen ud i.
Vend flødeskummen i ostecremen.
Varm den sidste 1/4 dl piskefløde i en lille kasserolle, - den skal ikke koge, bare varmes til den ryger en smule.
Rør de udblødte og vredne stykker husblas ud i den varme fløde, og vend derefter et par skuefulde ostecreme heri for at køle massen af.
Vend husblasmassen i ostecremen og rør til du har en ensartet creme.
Hæld ostecremen over kagen, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
Sæt den tilbage på køl i ca. 2-3 timer, og gerne natten over.
Server kagen evt. toppet med chokoladespåner eller pyntet med kaffebønner.