Espresso brownie med chokolade ganache - Opskrift på konfektkage

Espresso brownie med hasselnød og chokolade ganache – Konfekt kage

Espresso brownie med hasselnød og chokolade ganache - Konfektkage
Opskrift på en lækker tung espresso brownie a la konfektkage, - toppet med chokolade ganache.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm eller et ovnfast fad på 24x24 cm.
Espresso brownie med chokolade ganache - Opskrift på konfektkage

Lækker tung brownie a la konfekt kage, – smagt til med espresso, knasende hasselnødder og toppet med et tykt lag chokolade ganache.
Denne her chokolade bombe smager ualmindelig godt, – og jeg kan lige så godt sige med det samme, at man ikke går til fadet to gange. Men det er nu heller ikke meningen 😉
Den er virkelig nem at bage, og så smager den bare vanvittig godt.
Kagen skal opbevares på køl, – og tages ud små 15 minutter før den skal serveres.

Espresso brownie med chokolade ganache - Opskrift på konfektkage

Espresso brownie med hasselnød og chokolade ganache – Konfektkage

Opskrift på en lækker tung espresso brownie a la konfektkage, – toppet med chokolade ganache.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30×22 cm eller et ovnfast fad på 24×24 cm.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk, Dansk
Samlet tid: 1 time
Antal: 12 personer

Ingredienser

Espresso brownie

  • 300 g mørk chokolade – 70%
  • 150 g smør
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 2-2 1/2 tsk espresso pulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 80 g hasselnødder, grofthakket

Chokolade ganache

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g lys chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 2 spsk glukosesirup

Sådan gør du

Espresso brownie

  • Smelt smørret ved svag varme, sluk for blusset og rør 200 gram chokoladen ud heri. Hak de sidste 100 gram groft, – det skal vendes i dejen inden den skal i ovnen.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Sigt mel, espresso pulver, vanilje, salt og kakao i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
  • Vend smør/chokolade blandingen i af et par omgange, og vend til sidst hakkede nødder og hakket chokolade i dejen.
  • Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i en forvarmet ovn i ca. 20-24 min. ved. 175 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle af ved stuetemperatur inden den toppes med ganache.

Chokolade ganache

  • Hak chokoladen groft og hæld den i en skål.
  • Varm fløde, smør og glukosesirup op i en kasserollen, rør undervejs. Varm det til der kommer små bobler i siderne.
  • Hæld fløde blandingen over chokoladen, og rør til du har en glat og blank ganache, det tager gerne nogle minutter.
    Oplever du at noget at chokoladen ikke er smeltet, kan du varme skålen hurtigt over et vandbad.
  • Hæld chokolade ganachen over den afkølede kage, – og glat det ud med bagsiden af en ske.
  • Lad kagen sætte sig på køl, og tag den ud ca. 15 minutter før den skal serveres.
Espresso brownie med chokolade ganache - Opskrift på konfektkage
Espresso brownie med chokolade ganache – Opskrift på konfektkage
Espresso brownie med chokolade ganache - Opskrift på konfektkage
Espresso brownie med chokolade ganache – Opskrift på konfektkage
Espresso brownie med chokolade ganache - Opskrift på konfektkage
Espresso brownie med chokolade ganache – Opskrift på konfektkage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse