Lækre cremede flødekartofler, – super nemme at lave og så smager de fantastisk.
Jeg elsker flødekartofler, og det mindes jeg at have gjort siden jeg var helt lille. Jeg elsker når de er ekstra snaskede og med masser af fløde omkring sig, – godt krydret med både hvidløg og muskat.
De bedste flødekartofler
Opskrift på lækre cremede flødekartofler.
Ingredienser
- 1 kg kartofler, skrællede
- 4 forårsløg, fint snittet (gem de grønne toppe til pynt)
- 2 fed hvidløg, skåret i ultra tynde skiver
- 1/2 l piskefløde
- 1 - 1 1/2 tsk muskat, revet (1 tsk stødt)
- Salt og peber
- Lidt smør
Fremgangsmåde
Skær kartofler i skiver på ca. 4 mm i tykkelsen.
Bland piskefløde med muskat og smagt til med salt og peber.
Smør et ovnfast fat med lidt smør, og start nu med at samle dine flødekartofler i lag.
Læg et lag kartofler tæt i bunden, drys med lidt forårsløg og fordel 4-5 skiver hvidløg på kartoffel laget.
Hæld lidt af flødeblanding over, og fortsæt igen med et lag kartofler, lidt forårsløg, hvidløg og fløde igen, indtil der ikke er flere kartofler tilbage.
Hæld den sidste flødeblanding over toppen, - den skal ligepræcis ikke dække det sidste lag kartofler. Kartoflerne mørner og udskiller selv væde undervejs, og derfor vil hele laget blive dækket under tilberedning.
Bag flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 45 minutter.
Mas let på det øverste lag kartofler med en ske, så de kommer under flødemassen, og bag videre i ca. 30 min til de er fine gyldne på toppen, - mærk evt. med en kødnål om de er møre.
Lad kartoflerne hvile i ca. 15 min inden servering, så flødemassen får lov at samle sig om kartoflerne.
Noter
Server flødekartoflerne til dit yndlings stykke kød sammen med nogle gode grøntsager. Er flødekartoflerne det eneste tilbehør til kødet bør man lave halvanden portion til 4 personer.

