Opskrift på lækre cremede flødekartofler - Pommes gratin dauphinois
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Nøgleord Flødekartofler
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1kg
kartofler, skrællede
4
forårsløg, fint snittet (gem de grønne toppe til pynt)
2fed
hvidløg, skåret i ultra tynde skiver
1/2l
piskefløde
1 1/2tskmuskat, revet (1 tsk stødt)
Salt og peber
Lidt smør
Sådan gør du
Skær kartofler i skiver på ca. 2-3 mm i tykkelsen.
Bland piskefløde med muskat og smagt til med salt og peber.
Smør et ovnfast fat med lidt smør, og start nu med at samle dine flødekartofler i lag.
Læg et lag kartofler tæt i bunden, drys med lidt forårsløg og fordel 4-5 skiver hvidløg på kartoffel laget.
Hæld lidt af flødeblanding over, og fortsæt igen med et lag kartofler, lidt forårsløg, hvidløg og fløde igen, indtil der ikke er flere kartofler tilbage.
Hæld det sidste flødeblanding over toppen, og mas let kartoflerne sammen med fingrene.
Bag flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 60-75 minutter.Stik evt. en kødnål i og mærk om de er møre, ellers giv dem lidt mere.
Lad kartoflerne hvile i ca. 15 min inden servering, så flødemassen får lov at samle sig om kartoflerne.
Video
Noter
Server flødekartoflerne til dit yndlings stykke kød sammen med nogle gode grøntsager.
Er flødekartoflerne det eneste tilbehør til kødet bør man lave halvanden portion til 4 personer.