
Frisk og lækker cheesecake med bund af havrekiks og bagte hasselnødder, creme med hvid chokolade og skøn brombær gelé og friske bær på toppen.
Jeg elsker cheesecake, der er så mange lækre variations muligheder, og det er faktisk super nemt at lave. Kagen kræver ingen bagning, men blot ventetid i forhold til at elementerne skal sætte sig inden næste element kommes på kagen.
Kagen kan også laves i portionsanretninger, – opskriften giver til 6 kager i cylinderforme på 7-8 cm. i diameter.

Cheesecake med hasselnødder, hvid chokolade og brombær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Ostecreme
- 250 g
flødeost
- 3 dl
piskefløde
- 1 dl
creme fraiche
- 100 g
hvid chokolade
- 100 g
flormelis
- 3 blade
husblas
- 1
vaniljestang
- 1 citron, fintrevet skal heraf (saften bruges i geléen)
Brombær gele
- 300 g
brombær, frost eller friske
- 100 g
sukker
- 1
citron, saften heraf
- 1/2 dl
vand
- 6 blade
husblas
Derudover
- Kagering på 18 cm i diameter
- Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
-
Friske brombær, blåbær eller lignende til toppen
-
Mynteblade
-
Sølvflager og evt. lidt sukkerkugler eller hakket hvid chokolade
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel og rør det godt sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.
- Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Smelt chokoladen over et vandbad og lad den køle godt af, - uden den sætter sig.
- Pisk 2 1/2 dl af fløden til flødeskum, kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.
- Rør flødeosten sammen med creme fraichen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den i ostemassen sammen med flormelis og citronskal.
- Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
- Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde og rør den opblødte og vredne husblas ud heri.
- Vend et par store skefulde flødeskum i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend herefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
- Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.
- Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig.
Brombær gele
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Hæld brombær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op.
- Skru ned til middel varme og lad det små koge i ca. 5 min.
- Sigt puréen igennem en finmasket sigte, - der må ikke være klumper i væsken. Du skal ende op med 3 dl brombærsaft, - er der ikke nok må du spæde op med lidt vand.
- Rør husblassen ud i den varme brombærsaft og lad den køle til ca. 30 grader.
- Hæld brombærsaften over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer eller til geléen har sat sig.
- Pynt kagen med friske mørke bær, mynte blad, sukkerkugler og sølvflager.

Hvor kommer den 1 dl creme fraiche ind i opskriften? 🙂
Hej Caja
Åh for søren, – den er smuttet
Når du har pisket osten let sammen rører du creme fraichen heri, – jeg får de lige rettet på opskriften
Tak for din besked og rigtig god aften
De bedste hilsner
Dianna
Hejsa.
Er I fuld gang, og når jeg læser i hvordan: står der citronskal, men ikke i opskriften.
Glæder mig til at smage
Hej Ane
Åhh for søren, det er en forglemmelse:) Det er fintrevet skal af 1 citron, – saften bruger du i geléen:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Der står man skal hælde hindbærsaften ud over, det må da være brombærsaft?
Hej Stine
Åh ja, det er da en skrivefejl, tak fordi du skriver det:)
Brombærsaften selvfølgelig, det er rettet:)
Kh Dianna
Hej Dianna
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor høj kageringen skal være?
Er det en standard højde på 6 cm, eller højere?
Det er en rigtig flot kage.
Mvh Maria
Hej Maria
Tusind tak:)
Min kagerung måler 7 cm i højden:) Skal kagen være højere, så kan man købe bageplade der er højere end ringen:)
Kh Dianna
Hejsa, kan komme er nyt lag gelé ovenpå en fast gelé, hvis man ikke helt er blevet tilfreds med farven (den er blevet halvt hvid)…
Godt nytår!
Kh
Lo
Hej Lorana
Det tænker jeg sagtens du kan gøre:)
Og ellers kan du måske pynte toppen hvis det kun er nogle steder du synes den er for gennemsigtig 🙂
Kh Dianna
Hej Diana
Kan man bruge din opskrift med en springform på 25 cm i diameter?
Eller skal mængden så ændres?
Hej Sara
Det kan du sagtens, men så vil jeg anbefale at du laver 1 1/2 portion, ellers bliver kagen alt for flad 🙂
Kh Dianna
Kan jeg godt lave kagen i dag hvis den først skal spises imorgen aften ?
Ser rigtig lækker ud!
Godt nytår ✨
Hej Camilla
Beklager jeg først svarer nu:)
Du kan sagtens lave den dagen i forvejen – uden problemer:)
Kh Dianna
Jeg lavede kagen til nytårsaften. Det er en rigtig god kage. Geleen er forfriskende, cremen har smags dybde og er hverken for stiv eller for blød. Æstetisk er kagen flot både ift. farver og de friske frugter på toppen. Jeg dryssede lidt spiselig sølv støv over frugt dekorationen på toppen grundet en festlig aften.
Kagen var nem at lave, men jeg valgte at bruge en springform på 26 cm istedet for 18 som i opskriften. Kagen skulle laves til flere mennesker.
Jeg omregnede mængderne, så de passede til 26 cm formen:
Hver ingrediens gangede jeg med 1,7.
F.eks: i opskriften skal man bruge 200 g. Havrekiks til en form på 18 cm
Til en form på 26 cm regner man mængden sådan:
200x 1,7= 340 g. Og så videre….
4 stjerner giver jeg fordi kiksebunden var en anelse for hård.
Hvad kunne man gøre anderledes?
Vil det hjælpe at tilføje orangejuice i kiksemassen? Eller justere på smøret?
Tak for en skøn opskrift.
Hej Viola
Tusind tak for din besked og for dine tips til at ændre på størrelsen:)
Dejligt den smagte jer:)
Du kan godt bruge en smule mindre smør i bunden, men det er naturligvis vigtigt at den kan holde sammen. Jeg er faktisk selv begyndt kun at bruge 100 gram smør i bundene, og det fungerer perfekt.
Har desværre ikke fået rettet det på denne opskrift, men har dog heller ikke oplevet problemer med at den har været for hånd med de 25 gram ekstra:)
Juice vil jeg ikke anbefale at putte i bunden, så vil kiksene blive bløde og smattede.
Kh Dianna