Cheesecake med brombær - Opskrift på nem og skøn cheesecake

Cheesecake med hasselnødder, hvid chokolade og brombær

Hvad synes du?


Frisk og lækker cheesecake med bund af havrekiks og bagte hasselnødder, creme med hvid chokolade og skøn brombær gelé og friske bær på toppen.
Jeg elsker cheesecake, der er så mange lækre variations muligheder, og det er faktisk super nemt at lave. Kagen kræver ingen bagning, men blot ventetid i forhold til at elementerne skal sætte sig inden næste element kommes på kagen.
Kagen kan også laves i portionsanretninger, – opskriften giver til 6 kager i cylinderforme på 7-8 cm. i diameter.

Cheesecake med hasselnødder, hvid chokolade og brombær

By Dianna Brinch Personer: 8
Tid: 6 timer

Opskrift på den skønneste cheesecake med bagte hasselnødder, hvid chokolade og brombær gelé.
Denne opskrift giver en kage på ca. 18 cm i diameter.

Ingredienser

  • Kiksebund
  • 200 g havrekiks
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 125 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Ostecreme
  • 250 g flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g flormelis
  • 3 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • brombær gele
  • 300 g brombær, frost eller friske
  • 100 g sukker
  • 1 citron, saften heraf
  • 1/2 dl vand
  • 6 blade husblas
  • Derudover
  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Friske brombær, blåbær eller lignende til toppen
  • Mynteblade
  • Sølvflager og evt. lidt sukkerkugler eller hakket hvid chokolade

Fremgangsmåde

1

Kiksebund Smelt smøret i en gryde.

2

Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel og rør det godt sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.

3

Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

4

Ostecreme Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.

5

Smelt chokoladen over et vandbad og lad den køle godt af, - uden den sætter sig.

6

Pisk 2 1/2 dl af fløden til flødeskum, kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.

7

Pisk flødeosten let sammen, det gør den lettere at arbejde med.

8

Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den i ostemassen sammen med flormelis og citronskal.

9

Vend den smeltede hvide chokolade i massen.

10

Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde og rør den opblødte og vredne husblas ud heri.

11

Vend et par store skefulde flødeskum i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend herefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.

12

Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.

13

Stil på køl i min. 2 timer eller til massen har sat sig.

14

Brombær gele Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.

15

Hæld brombær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op.

16

Skru ned til middel varme og lad det små koge i ca. 5 min.

17

Sigt puréen igennem en finmasket sigte, - der må ikke være klumper i væsken. Du skal ende op med 3 dl brombærsaft, - er der ikke nok må du spæde op med lidt vand.

18

Rør husblassen ud i den varme brombærsaft og lad den køle til ca. 30 grader.

19

Hæld hindbærsaften over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer eller til geléen har sat sig.

20

Pynt kagen med friske mørke bær, mynte blad, sukkerkugler og sølvflager.

Cheesecake med brombær - Opskrift på nem og skøn cheesecake
Cheesecake med brombær – Opskrift på nem og skøn cheesecake

Kommentarer

  1. Avatar

    Hvor kommer den 1 dl creme fraiche ind i opskriften? 🙂

     
    • Dianna

      Hej Caja

      Åh for søren, – den er smuttet
      Når du har pisket osten let sammen rører du creme fraichen heri, – jeg får de lige rettet på opskriften

      Tak for din besked og rigtig god aften

      De bedste hilsner
      Dianna

       

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*