Bagt græskar med burrata, friteret salvie og pistacienødder.
Nogle retter kræver ikke ret meget for at være helt perfekte – og den her er et smukt bevis på det.
Bagt græskar med burrata, friteret salvie og pistacie er én af de retter, der både ser fantastisk ud på bordet og smager mega lækkert.
Det søde, bagte græskar får selskab af cremet burrata, knasende pistacienødder og sprød salvie – og hele herligheden toppes med et dryp god olivenolie og et gavmildt kværn frisk peber. That’s it.
Det lyder simpelt – og det er det – men når det hele samles, er det smag, tekstur og efterår i ét og samme bid.
Græskaret bages i ovnen med lidt olie, salt og friskkværnet peber. I mens det hygger sig derinde, lynfriterer du salvieblade i en smagsneutral olie. Tricket er at ramme den helt rigtige temperatur og tage dem op i tide – så bevarer de deres smukke grønne farve og bliver helt sprøde, når de køler på et stykke fedtsugende papir.
Når græskaret er færdigbagt og let afkølet, topper du med burrata, de sprøde salvieblade og pistacienødder.
Det er perfekt som tilbehør til lyst kød – som kylling og gris – men det er også en virkelig lækker ret på et tapasbord, hvor den både stjæler opmærksomheden og komplimenterne.
Enkelt, lækkert og lige til at forelske sig i.

Bagt græskar med burrata, pistacie og salvie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 1/2 hokkaido – ca. 600 gram
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Friteret salvie
- 5-6 stilke frisk salvie, bladene
- Smags neutralolie
Derudover
- 1 burrata
- 25 g usaltede pistacienødder, grofthakket
Sådan gør du
- Vask græskarret grundigt, fjern kernerne og skær det i både.
- Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter eller til skiverne er møre.Lad dem køle en smule af.
- Imens friteres salvien. Varm et par centimeter smagsneutral olie i en lille kasserolle til den når en temperatur på ca. 170-180 grader. Læg salvieblade eller kviste i den varme olie, og friter dem lynhurtigt.
- Tag dem op med en hulske eller pincet og læg dem på fedt sugende papir. Salvien skal op af olien inden den bliver misfarvet, den er flottest når den har den friske grønne farve. Bliver den misfarvet er olien for varm, eller salvien er friteret for længe.
- Fordel græskarret på en tallerken, åben burrataen og fordel den over græskarret.
- Top med friteret salvie og hakkede pistacienødder – dryp med olivenolie og krydr med friskkværnet peber.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.