Vask græskarret grundigt, fjern kernerne og skær det i både.
Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter eller til skiverne er møre.Lad dem køle en smule af.
Imens friteres salvien. Varm et par centimeter smagsneutral olie i en lille kasserolle til den når en temperatur på ca. 170-180 grader. Læg salvieblade eller kviste i den varme olie, og friter dem lynhurtigt.
Tag dem op med en hulske eller pincet og læg dem på fedt sugende papir. Salvien skal op af olien inden den bliver misfarvet, den er flottest når den har den friske grønne farve. Bliver den misfarvet er olien for varm, eller salvien er friteret for længe.
Fordel græskarret på en tallerken, åben burrataen og fordel den over græskarret.
Top med friteret salvie og hakkede pistacienødder - dryp med olivenolie og krydr med friskkværnet peber.