
Lækkert og mildt langtidshævet brød med en god krumme og dejlig smag fra de sprøde sesam på toppen.
Dejen laver jeg gerne om aftenen, og så ryger den i ovnen næste morgen, så den står en 12 timer til hævning.

Langtidshævet brød med sesam
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5 g
gær
- 3 dl
kold vand
- 400 g
hvedemel
- 1 tsk
salt
- 1 tsk
honning
- 1 spsk
olivenolie
-
Æg til pensling
-
Sesam
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt salt, olie, honning og hvedemel og rør dejen sammen, - 5 minutter på røremaskine.
- Put lidt ekstra olie på hænderne og smør indersiden af røreskålen, så fejlen ikke hænger fast heri.
- Sæt dejen til hævning på med film og viskestykke over, på køkkenbordet, natten over, eller ca. 12 timer.
- Tag dejen ud af skålen og hiv den lang på et mel drysset bord. Fold den ind over hinanden og lag den i en smurt rugbrødsform.
- Lad dejen efterhæve i ca. 30 min.
- Pensl med æg og drys med sesam og bag brødet i en forvarmet oven ved 225 grader i ca. 25 min.