Udsigt, cocktails og børnevenlig mad i skyhøje rammer

Heaven 23 i Göteborg

Vi tog hele familien med op i højderne og fik en oplevelse, der kombinerede velsmag, udsigt over Liseberg og imponerende service.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet
TransBG

Heaven 23 i Göteborg – middag med udsigt, smag og varme

Vi havde længe haft øje på Heaven 23 – navnet i sig selv pirrede nysgerrigheden, og tanken om at spise 23 etager oppe med udsigt over hele Göteborg og Liseberg lød som noget, vi måtte opleve. Vi ville forkæle os selv lidt – men også tage børnene med – og det er ikke alle steder, der balancerer de to ting lige godt. Heaven 23 lød som en sjælden kombination af begge dele.

Stemning, udsigt og modtagelse

Elevatoren op giver et lille sug i maven – og dét sætter på sin vis scenen. For lige så snart dørene glider op, åbner rummet sig i lys og luft. Restauranten er elegant og moderne, men stadig varm og imødekommende. Vi fik et virkelig dejligt bord midt i lokalet med sofa i ryggen – behageligt og hyggeligt uden at gå på kompromis med udsigten. Og så den udsigt – hele byen og Liseberg lå som et levende tapet i baggrunden.

Servicen var tydelig fra første sekund. Professionel, afslappet og nærværende – og ikke mindst børnevenlig på den rigtige måde. Her er ingen løftede øjenbryn over et lidt rodet børnebord – tværtimod blev der lyttet og tilpasset, så børnene fik præcis dét, de havde lyst til.

Snacks og cocktails i højderne

Vi lagde ud med bobler og cocktails. Jeg fik en citronfrisk sag, mens Jess kastede sig over en absinthe-cocktail, han længe havde haft lyst til at prøve. Den var stærk, sagde han – men vildt spændende. Pigerne fik Cola Zero og var svært tilfredse.

Vi bestilte et par snacks til deling – kroketter og kalvebrissel i forårsruller. De var begge velsmagende og havde masser af karakter. Sprøde, varme og fulde af umami – og selvom anretningen godt kunne have været lidt mere raffineret, var smagen fuldstændig i orden.

Forretter med finesse

Forretterne blev et højdepunkt. Jess fik tartar serveret på en base af kartoffelpuré med ost – fyldig, salt og umanerligt god. Jeg fik en rødbedetartar med gedeost og trøffel, der både så smuk ud og smagte præcist så luksuriøst, som ingredienserne lover. Kombinationen af sødme, syre og den dybe trøffelsmag sad lige i skabet.

Hovedretter med saft og kraft

Til hovedret fik jeg fjelløret – som jeg nærmest altid vælger, når vi er i Sverige. Og med god grund. Et saftigt stykke fisk, perfekt stegt, og serveret med grøntsager og en let sauce. En anelse simpel i anretning, men absolut ikke i smag.

Jess fik kalv med rødvinsglace og kål – en ret, der ramte lige ned i hans smagspræferencer. Kødet var mørt som smør, saucen havde dybde, og det hele var smukt balanceret. Det var sådan en ret, man kunne spise i stilhed – fordi den krævede al opmærksomhed.

Børnemenuen – virkelig gennemtænkt

Det var skønt at opleve, hvor nemt det var at få lavet små ændringer i børnemenuen. Olivia fik klassiske kødboller med pommes frites, og Albert fik fisk – også med pommes – og de spiste det hele med stor tilfredshed. Der blev lyttet til, hvad de havde lyst til, og maden blev serveret på en måde, der både var pæn og børnevenlig.

Søde afslutninger

Vi rundede af med to desserter: en klassisk is med chokolade og brownie, og en anderledes men virkelig lækker majsis. Den havde sødme, lidt ristethed og gik fantastisk sammen med den sprøde brownie og lidt chokolade. Ikke for tungt – bare rart og afrundet.

Gourministeriet anmelder Heaven 23 I Gøteborg

Menuoversigt – det kan du glæde dig til

Heaven 23 byder på en menu, der kombinerer nordiske råvarer med international finesse – og der er tænkt over alle detaljer. Her er lidt overblik over udvalget:

Snacks

Kalvebrissel i forårsrulle med dip

Kroketter med dip og friséesalat

Blæksprudteringe med sort hvidløgsdressing

Forretter

Rødbedetartar med gedeost, pistacie og rugbrød

Råbøf med limeemulsion, kartoffelmunk og comté

Charkuterier og oste med marmelade og cornichoner

Hovedretter

Kalv med dragonsky, sølvløg og röstikage

Bagt torskeryg med muslingesauce, grønkål og blomkål

Stegt regnbueørred med krondildssmør, jordskok og kålrabi

Desserter

Majsis med brownie og ristede nødder

Vaniljeis med citronkage og citronsauce

Crème brûlée

Børnemenu

Toast Skagen

Köttbullar med kartoffelpuré og tilbehør

Dessert: majsis med brownie og chokolade

Gourministeriet anmelder Heaven 23 I Gøteborg

Højdepunkter:

Beliggenhed: Heaven 23 – 23. etage i Gothia Towers, midt i Göteborg med udsigt over Liseberg

Vi spiste:

Snacks: kalvebrissel i forårsrulle og kroketter

Forret: tartar på kartoffel (Jes), rødbedetartar med gedeost og trøffel (mig)

Hovedret: kalv med rødvin og kål (Jes), fjelløret (mig)

Dessert: is med brownie og majsis

Børn: kødboller med pommes frites, fisk med pommes

Highlights:

Udsigten

Imødekommende og børnevenlig service

Rødbedetartar med trøffel

Cocktails og bobler

Pris: SEK 3.424 for hele selskabet – højt prisniveau, men fuldt ud passende for oplevelsen

Stemning og service: Varm, professionel og elegant – uden at være prætentiøs

Adresse

Mässans Gata 24
412 51 Göteborg, Sverige

Website

Telefon: +46 31 750 88 05
Web: heaven23.se

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *