Gulerodsboller med skyr – saftige, nemme og proteinrige boller til hele dagen.
Bløde, svampede og fyldt med gode sager.
De her skyrboller med gulerod er nemme at bage, holder sig lækre i flere dage – og så smager de helt fantastisk. Kombinationen af revet gulerod og skyr giver bollerne en skøn saftighed og en ekstra portion protein og mæthed, som gør dem perfekte til både madpakken, mellemmåltidet eller som tilbehør til supper og salater.
Dejen røres sammen med helt klassiske ingredienser som vand, gær, honning, æg, smør, hvedemel og fuldkornshvedemel, der tilfører lidt ekstra fibre og gør bollerne en anelse grovere – uden at gå på kompromis med den bløde konsistens.
Skyr er ikke bare med til at gøre bollerne ekstra saftige, men giver dem også et ernæringsløft, der gør dem velegnede som et sundere alternativ til almindelige boller – uden at de føles sunde på den kedelige måde.
De holder sig friske i flere dage i en tætlukket pose ved stuetemperatur – og de kan sagtens fryses, så du kan have en lækker, hjemmebagt bolle klar, når du har brug for det.

Skyrboller med gulerod
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 3 dl lunken vand
- 25 g gær
- 200 g gulerødder, revet
- 1 spsk honning eller sukker
- 1 æg
- 150 g skyr
- 500 g hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 1 1/2 tsk salt
- 50 g smør
- Mælk eller æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Mas vædet godt ud af gulerødderne og tilsæt gulerødderne vandet sammen med honning, æg og skyr.
- Bland begge slags mel med salt, og tilsæt det lidt ad gangen. Rør dejen, på maskine, til alt melet er æltet ind i dejen.
- Tilsæt smørret i tern, og ælt dejen godt igennem, til den slipper kanterne. Det tager 5-8 minutter alt efter styrke på maskinen.
- Smør hænderne med lidt olie, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 1/2 time.
- Del dejen i 18 lige store stykker, ca. 75 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, undlad så vidt muligt at bruge mere mel.
- Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter med et fugtigt klæde over.
- Pensl bollerne med mælk eller sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 12 minutter.
- Lad bollerne køle af inde de pakkes i tæt lukkede poser.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

