Fransk bistro med service i verdensklasse

Appetiit på Hotel Britannia – fransk bistro i hjertet af Esbjerg

Vi besøgte Appetiit på Hotel Britannia i Esbjerg, hvor vi oplevede fransk bistro-mad på højt niveau, vin i særklasse og en service, vi sent vil glemme.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet
TransBG

Appetiit Esbjerg
– fransk bistro på Hotel Britannia

Vi har boet på Hotel Britannia flere gange, men aldrig spist i deres restaurant, Appetiit. Det skulle vi lave om på – og sikke en oplevelse. Beliggenheden midt i Esbjerg gør det nemt at kombinere med en gåtur gennem byen eller en tur til Fanø.

Stemning, indretning og modtagelse

Appetiit er elegant indrettet med en afslappet bistrostemning – dæmpet lys, hyggelige kroge og en vinbar, der straks sætter stemningen. Men det, der virkelig løftede aftenen, var betjeningen. Vi blev mødt af en kvindelig tjener med lyst hår, og jeg tror aldrig, vi har oplevet så god service. Hun var imødekommende, professionel, smilende og havde styr på alt. Det føltes, som om vi var aftenens vigtigste gæster.

Oplevelsen med maden

Vi startede med forretterne: jeg fik foie gras med chutney, radicchio og lun brioche – min guilty pleasure, og helt igennem velsmagende. Jes fik en vol-au-vent med skaldyrsfricasée, smukt anrettet og fyldt med smag.

Til hovedret fik jeg meunierstegt rødtunge, og det var uden sammenligning noget af det bedste fisk, jeg nogensinde har fået – sart kød, brunet smør og kapers, der satte prikken over i’et. Jes fik braiseret Hopballe Mølle kylling med rieslingsauce, svampe, pancetta og løg – lige så veltilberedt og fuld af smag.

Børnemenuen imponerede også. Pigerne fik kylling med pomfritter og en lille dessert, og det var ikke bare “standard børnemad”, men lækkert tilberedt og flot serveret.

Til maden fik vi en Chablis Grand Régnard – en lidt buttet flaske, som vi aldrig havde smagt før. Vinen var frisk, elegant og passede perfekt til både fisk og kylling.

Pris og værdi

Alt i alt løb aftenen op i ca. 2.740 kr. for to voksne og børn – med forretter, hovedretter, vin og dessert. Når man tænker på niveauet af mad, præsentation og ikke mindst service, føles det mere end rimeligt. Vores vurdering: 5 ud af 5 stjerner.

Menuen på Appetiit i Esbjerg

Appetiits aftenkort er klassisk fransk bistro med fokus på råvarer, smag og elegante detaljer. Her er både snacks, forretter, større retter og en rigtig god børnemenu.

Snacks & Specialiteter

Vadehavsøsters naturel – 120/220 kr.

Caviar Prunier med blinis – 490/690 kr.

Forretter

Foie gras med chutney og brioche – 240 kr.

Vol-au-vent med skaldyrsfricasée – 210 kr.

Escargots à la Bourguignonne – 140 kr.

Oksetatar – 170 kr.

Muslinger i hvidvin – 170 kr.

Hovedretter

Rødtunge “Monière” – 290 kr.

Braiseret Hopballe Mølle kylling – 270 kr.

Svinekotelet “Dyroc” – 270 kr.

Tomatravioli – 220 kr.

Oksemørbrad med trøffel – 420 kr.

Ost & Dessert

Ostetallerken (3/5/7 slags) – 150/220/280 kr.

Crème brûlée – 100 kr.

Bær med karamelis og brændt marengs – 100 kr.

“Cathrines fristelser” – 60 kr.

Børnemenu

Byg-selv-burger med pommes – 95 kr.

Kylling nuggets med pommes – 75 kr.

Pasta med kødsovs – 75 kr.

Pandekager eller is – 45 kr.

Højdepunkter:

  • Beliggenhed: Hotel Britannia, midt i Esbjerg centrum

  • Hvad vi spiste: Foie gras, vol-au-vent, rødtunge Monière, Hopballekylling, børnemenu, dessert og vin

  • Highlights: Rødtungen – en af de bedste fiskeretter nogensinde, exceptionel service, børnevenlighed og vinoplevelsen

  • Pris & vurdering: Ca. 2.740 kr. – fair pris for en totaloplevelse i særklasse; 5/5 stjerner

  • Stemning & service: Elegant, varm, professionel og imødekommende – service på højeste niveau

  •  
Adresse

Torvegade 24, 6700 Esbjerg
+45 75 13 01 11

Website

info@britannia.dk
www.appetiit.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *