Virkelig skøn moussekage med fantastisk smag af lækker chokolade og en lækker sprød havrebund.
I en kage hvor andelen af chokolade er så stor, er det super vigtigt at bruge nogle rigtig gode chokolader for at bevare en delikat og lækker chokoladesmag.
Jeg har pyntet min mousse kage med små sukkerkugler, sølv flager og klassiske marcipan snebolde, – udelukkende fordi den blev serveret til vores datters fødselsdag d. 26. december, så det passede til årstiden. Alternativt kan den pyntes med chokoladespåner, friske bær, marengs eller hvad man foretrækker, – det er kun fantasien der sætter grænser.
Moussekage med chokolademousse og havrebund
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Havrebund
- 200 g
havrekiks
- 50 g
hasselnødder
- 120 g
smør
- 1 tsk
vaniljesukker
Mørk chokolademousse
- 220 g
chokolade 70%
- 40 g
æggeblommer, svarende til 2 æggeblommer
- 3 dl
piskefløde
- 2 blade
husblas
Hvid chokolademousse
- 220 g
hvid chokolade
- 40 g
æggeblommer, svarende til 2 æggeblommer
- 3 dl
piskefløde
- 2 1/2 blade
husblas
- 1
vaniljestang
Derudover
- 1
kagering på 16-18 cm i diameter og 7 cm i højden
- 7 cm højden , Kageplast
-
Pynt til kagen
Sådan gør du
Havrebund
- Smelt smørret i en gryde og blendt i mellemtiden kiks og nødder til en fin mel.
- Vend kikseblandingen i smørret og rør vaniljesukkeret heri.
- Beklæd et spækbræt med bagepapir, stil kageringen herpå og beklæd det inderste af kageringen med kageplast.
- Fordel kiksemassen i kageringen og mas den godt ned med en ske eller lignende. Stil på køl og lad den sætte sig en times tid.
Mørk chokolademousse
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 min.
- Bræk chokoladen i større stykker og smelt den langsomt over et vandbad.
- Pisk i mellemtiden æggeblommerne luftige i en skål og rør den smeltede chokolade heri.
- Varm 1/2 dl piskefløde i en gryde til den koger og sluk for varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde. Tag en smule af chokolademassen og rør den godt ud i husblasmassen, - på denne måde undgår du at husblassen klumper.
- Rør herefter husblasmassen grundigt sammen med resten af chokolademassen, stil den til side og lad den køle let af et øjeblik.
- Pisk resten af piskefløden til flødeskum, den skal kun lige stivne og må ikke overpiskes. Vend flødeskummen i chokolademassen lidt af gangen, sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
- Fordel nu moussen på kiksebunden, brug evt. bagsiden af en ske til at glatte den ud.
- Stil kagen tilbage på køl i min. 2-3 timer eller til moussen har sat sig.
Hvid chokolademousse
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 15 min.
- Bræk chokoladen i større stykker og smelt den langsomt over et vandbad.
- Pisk i mellemtiden æggeblommerne luftige i en skål og rør den smeltede chokolade heri.
- Halver vaniljestangen og skrab kornene ud, - læg dem til side.
- Varm 1/2 dl piskefløde sammen med den flækkede vaniljestang i en gryde til det koger og sluk for varmen. Tag vaniljestangen op og kasser denne.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde. Tag en smule af chokolademassen og rør den godt ud i husblasmassen, - på denne måde undgår du at husblassen klumper.
- Rør herefter husblasmassen grundigt sammen med resten af chokolademassen, stil den til side og lad den køle let af et øjeblik.
- Tilsæt vaniljekornene til resten af piskefløden og pisk denne til flødeskum, - den skal kun lige stivne og må ikke overpiskes. Vend flødeskummen i chokolademassen lidt af gangen, sørg for ikke at slå luften ud af flødeskummen.
- Fordel den hvide chokolademousse ovenpå den mørke chokolademousse, og brug evt. bagsiden af en ske til at glatte den ud.
- Stil kagen tilbage på køl i min. 2-3 timer til moussen har sat sig eller gerne til dagen efter.
- Inden kagen skal serveres befries den fra kageringen og kageplasten. Hænger moussen let fast i kageplasten kan man udglatte moussen med en tør varm kniv, - og kagen er nu klar til at blive pyntet.