Halloween græskarkage

Græskarkage med appelsin – Halloween kage

Forleden dag lavede vi græskarrisotto, – simpelthen hvor vi kogte risene ind i juicen fra 2 hokkaido græskar. Efter at have juicet 2 græskar, var der selvfølgelig en masse pulp tilovers, – og det gik bl.a. til denne mega lækre og saftige græskarkage.
Oktober måned betyder også Halloween lige henne om hjørnet, så det er bare med at komme i køkkenet og bage en lækker Halloween kage til familien, – og tænk engang, den er fyldt med en lækker fiberrig grøntsag, helt uden børnene vil opdage det.

Græskarkage med appelsin

By Dianna Brinch Personer: 12
Tid: 45

Opskrift på en helt fantastisk græskarkage med appelsin

Ingredienser

  • Græskarkage
  • 175 g smør, stuetemperatur
  • 150 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • 350 g græskarpure / revet græskar (vi brugte pulp efter at have juicet vores græskar)
  • 1 appelsin, skal og saft heraf
  • 3 æg
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefærpulver
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk salt
  • Glasur
  • 15 g æggehvider, pasteuriserede
  • 35 g flormelis

Fremgangsmåde

1

Græskarkage Pisk sukker, farin og smør sammen.

2

Tilsæt æggene og pisk godt igennem.

3

Bland alle de tørre ingredienser og rør disse i sammen med græskar, appelsin skal og saft.

4

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne med smør/spray fedt.

5

Hæld kagedejen op i formen, og glat den evt. ud med en spiseske, dyppet i lidt vand.

6

Bage kagen i ca. 30 min ved. 175 grader, varmluft.

7

Vent med at åbne springformen til kagen er kølet af.

8

Glasur Pisk æggehvider og flormelis sammenn med en håndmikser, til massen er let og luftig.

9

Fyld på en sprøjtepose og dekorer kagen med et spindelvæv af glasur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*