Græskarkage med frosting - Opskrift på halloween kage med græskar

Græskarkage med appelsin og frosting – Halloweenkage

Græskarkage med appelsin og frosting - Halloweenkage
Opskrift på nem og lækker græskarkage med appelsin og frosting - perfekt til halloween.
Græskarkage med frosting - Opskrift på halloween kage med græskar

Lækker saftig græskarkage med appelsin og cremet blød vanilje frosting. Kagen er let krydret med bl.a. kanel, kardemomme og ingefær, – krydderier der går fantastisk sammen men græskar og kagens sødme. En kage hele familien elsker.
Denne græskarkage er også perfekt som halloweenkage, – børnene elsker den.
Halloweenkage med græskar er et must herhjemme, og du kan evt. pynte frostingen med små edderkopper lavet af lakridssnørrer, sukkerøjne i små bunker af knuste bastognekiks eller lignende.

Græskarkage med frosting - Opskrift på halloween kage med græskar

Græskarkage med appelsin og frosting – Halloweenkage

Opskrift på nem og lækker græskarkage med appelsin og frosting – perfekt til halloween.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Græskarkage

  • 300 g græskar, – groftrevet
  • 250 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 1 appelsin, – saft og fintrevet skal heraf – ca. 1/2 dl saft
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk salt

Frosting

  • 100 g flødeost
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 140 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Derudover

  • 1 appelsin – fintrevet skal til toppen
  • Evt. guldflager

Sådan gør du

Græskarkage

  • Smelt smørret i en kasserolle og sluk for blusset, – lad det køle af et øjeblik.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse og vend græskarret heri sammen med skallen af en appelsin.
  • Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen, og vend dem med en spartel eller lignende.
  • Hæld smør og appelsinsaft i, og rør til du har en ensartet sammenhængende konsistens.
  • Beklæd en springform på ca. 24 cm. i diameter med bagepapir i bunden, og smør både bund og sider med lidt smør.
  • Hæld dejen heri, og bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min. Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
  • Lad kagen køle af inden den tages ud af formen og toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det skille, som som om der ikke er nok smør i, – men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend flødeosten i smørcremen sammen vaniljesukker og rør det hele godt og hurtigt sammen.
  • Smør kagen med et godt lag frosting, – top med fintrevet appelsinskal og evt. guldflager. Opbevar kagen på køl til den skal serveres. Kagen smager klar bedst når den er frisklavet, – men den kan sagtens opbevares på køl. Tag den gerne ud 20-30 min. før den skal serveres.
Græskarkage med appelsin og frosting - Opskrift på halloweenkage
Græskarkage med appelsin og frosting – Opskrift på halloweenkage
Græskarkage med appelsin og frosting - Opskrift på halloweenkage
Græskarkage med appelsin og frosting – Opskrift på halloweenkage

Kommentarer

  1. 5 stars
    Dejlig kage – nem og hurtig
    Jeg har brugt butternut squash, og undladt frosting, for at spare kalorier.

    • Hej Anna

      Tusind tak for din besked, – hvor er jeg glad for at du kan lide opskriften 🙂
      Og virkelig god ide med toppingen, – der sparer man altså alligevel en del kcal, og kagen er jo dejlig saftig alligevel 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)