
Et super lækker blødt og saftligt franskbrød med kerne og speltmel. Brødet er virkelig nemt at lave og du kan bruge de kerner du ligger inde med. Jeg har brugt lidt speltmel i dette brød, men det kan også laves med ren hvedemel eller lidt grahamsmel.

Franskbrød med kerner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 1/2 dl
sødmælk
- 25 g
gær
- 150 g
speltmel
- 350 g
hvedemel
- 1 spsk
honning
- 25 g
blødt smør i små tern
- 1 1/2 tsk
salt
- 30 g
sesam
- 30 g
solsikkekerner
- 30 g
hørfrø
-
Mælk til pensling
-
Solsikkekerner til bunden og sesam/birkes til toppen
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lune mælk.
- Tilsæt honning, kerner og salt og derefter melet lidt ad gangen og røret par minutter.
- Tilsæt smørret i mindre tern og rør dejen til den slipper skålen, - ca. 8 min.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 min.
- Smør en brødform og dæk bunden med solsikkekerner.
- Tag dejen ud af skålen og træk den forsigtigt lang så den passer i den smurte brødform, og lad den her efterhæve i ca. 45 min.
- Pensel brødet med mælk og drys med sesam og birkes.
- Bag franskbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.
- Tag brødet ud af formen umiddelbart efter det er taget ud af ovnen, så ikke det bliver fugtigt på siderne, og lad det køle af på en rist.

Hvilken størrelse brødform er dette brød tiltænkt?
25min i brødform i ovnen var ikke tilnærmelsesvist nok. Måske bliver det lækkert hvis man tjekker ordentligt efter og passer på med bagetiden, men jeg prøver en anden opskrift næste gang.
Hej Emil
Det lyder altså mærkelig. Jeg har selv bagt det flere gange, og har aldrig oplevet at det ikke har været færdigbagt?
Måske det kan have noget med formens størrelse at gøre – hvis dit brød har været tykkere?
Ærgerligt det ikke fungerede.
Dbh Dianna