Hvilken slags mad passer til rosévin?

Annonce fra Philipson Wine
Rosévin er en alsidig og elsket vin verden over. Den passer nemlig rigtig godt til især varme sommerdage, både som velkomstdrink og til middagen. Men hvilke slags retter er gode at servere til rosévin?
Kender du ikke svaret, vil denne artikel hjælpe dig. Hos Philipson Wine deler vi nemlig vores tips til, hvilke retter der går godt til forskellige rosévine. Med over 35 års erfaring i vine ved vi en del om, hvad der passer godt til hvad.
Hvad er rosévin?
Rosévin er en populær type vin lavet på røde druer. Rosévin er altså ikke en blanding mellem rødvin og hvidvin. Fremstillingen giver vinen sin karakteristiske lyserøde farve, og rosévin kan være alt fra frisk og frugtig til sprød og krydret.
Det er især Frankrig, der er kendt for at producere god rosévin. Faktisk producerer Frankrig over 25 procent af al verdens rosévin! Den er også ret populært i Spanien, hvor rosévin hedder rosado og i Italien, hvor vinen kaldes rosato.
Hvilken mad passer til rosévin?
Du kan sagtens nyde den lyserøde vin til andet end grillet kød. Vinens smagsnuancer er nemlig brede, og derfor går rosévin godt i spænd med mange forskellige retter. Prøv for eksempel at servere rosévin til:
- Fisk og skaldyr: Til lette retter med fisk og skaldyr vil en lys og tør rosévin passe godt til. En sprød og forfriskende rosévin fra Provence passer også godt til.
- Salater: Skal du servere en salat med krydrede råvarer som fetaost, oliven og balsamicodressing? Så vil en frugtig rosévin være et ideelt valg.
- Lyst kød: Skal du servere mad, der har en mild smag, såsom kylling eller gris? Prøv med en fransk rosévin eller en let perlende rosévin fra Tyskland.
- Krydret mad: En fyldig og frugtrig rosévin passer godt til dristige retter. Prøv at servere et glas til paella, grillet kylling, lam med urter eller tapasbordet.
- Oste: Rosévine går til næsten alle oste, der ikke er for stærke. Du kan for eksempel servere en lys og syrlig rosé til gedeost eller en krydret rosé til gruyère.
- Desserter: Til søde desserter anbefaler vi, at rosévinen også har en sød smag. Derimod går en halvtør rosévin godt til desserter med citrus, frugt eller bær.
Med rosévinens mange facetter er der næsten ingen grænser for, hvilke retter du kan nyde vinen med. Besøg Philipson Wine, hvor vi har et bredt udvalg af rosévine til enhver smag og anledning.