Når muligheden byder sig og jeg kan skjule lidt grøntsager i mit bagværk, så gør jeg det. Pigerne lægger ikke mærke til det og det gør altså brødet lækkert saftigt og holder sig blødt længere.
De her squashboller er super lækre og dejlig svampede indeni. Smagen er dejlig mild og selv de yngste medlemmer af familien kan lide dem.
Squashboller med spinat og kerner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 6 dl
lunken vand
- 900 g
hvedemel
- 50 g
hørfrø
- 50 g
solsikkekerner
- 1 1/2 tsk
salt
- 2 tsk
sukker
- 2 spsk
olivenolie
- 250 g
squash, fintrevet og presset fri for væde
- 100
d. frisk spinat
Sådan gør du
- Rør gæren ud i 4 dl vand og blend spinaten med de sidste 2 dl vand og bland begge dele i en røreskål.
- Tilsæt salt, sukker, revet squash, olie og kernerne og rør let sammen.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og rør dejen på maskine i godt 10 min. Dejen skal være let klistret.
- Lad dejen hæve et lunt sted i et par timer.
- For ca. 20 boller ved hjælp af lidt mel på hænderne, undgå at ælte dem for meget, de fedter hurtigt.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade i 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 210 grader alm. ovn i 10-12 min.
- Lad dem køle af på rist.