Go Back
+ servings
Pizza med burrata og friske tomater - Pizzatopping inspiration

Pizza med grøn pesto, burrata og friske tomater

Opskrift på de lækreste friske pizzaer toppet med friske tomater, burrata og pesto.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

Topping

  • 2

    bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde

  • 250 g

    mascarpone

  • 4

    små burrata, eller 2 store

  • 400 g

    cherry tomater, halveret

  • 1 1/2 dl grøn pesto
  • Friskkværnet peber

  • Frisk basilikum til toppen

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Fordel bøffel mozzarella og mascarpone på bundene og læg små klatter af tomatsauce mellem osten.
  • Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader).
  • Lad bundene køle af et par minutter inde de toppes med friske tomater, pesto, burrata, friske basilikumblade, en god sjat friskkværnet peber og lidt salt.