Go Back
+ servings
Pizza med aubergine og blåskimmel - Inspiration til topping

Pizza med grillet aubergine, valnødder og blåskimmel

Opskrift på lækre sprøde pizzaer toppet med aubergine, blåskimmel, ruccola og valnødder.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Frisk basilikum, - kan undlades

Topping

  • 1

    aubergine

  • 3

    bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde

  • 150 g

    blå kornblomst

  • 2 håndfulde

    ruccola

  • 1 håndfuld

    valnødder

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Skær auberginen i tynde skiver på ca. 3 mm. i tykkelsen, og grill dem ved middel høj varme til de tager farve.
  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella på bundene.
  • Top med skiver af grillet aubergine, krydr med lidt salt og peber og bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader).
  • Lad pizzaerne hvile et par minutter inden de toppes med sprød ruccola, stykker af kold blåskimmel og valnødder.