Go Back
+ servings
Pizza med æg og bacon - Opskrift på lækker brunch pizza

Pizza med æg og bacon

Lækker pizza toppet med det bedste fra morgenbordet.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Frisk basilikum, - kan undlades

Topping

  • 250 g

    bacon

  • 12

    æg

  • 2

    bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde

  • Tørret persille og chiliflager til toppen

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Skær baconskiverne i stykker på ca. 3 cm og steg dem gyldne i en smule olie, de skal ikke steges sprøde. Lad dem suge på lidt køkkenrulle.
  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella på bundene.
  • Top med bacon og forbag dem i ca. 10 min. ved 250 grader.
  • Slå 3 æg ud på hver pizza og bag dem færdigt i ca. 3-5 min. til hviden er tilberedt.
  • Top pizzaerne med rigeligt chiliflager og tørret persille.