Go Back
+ servings
http://gourministeriet.dk/koldskaals-cheesecake-med-hindbaer-gele/

Koldskåls cheesecake med hindbær gele

Opskrift på den skønneste cheesecake med smag af koldskål, hindbær og sommer.
Denne opskrift giver til en kage på ca. 18 cm i diameter.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 2 dl

    piskefløde

  • 2 1/2 dl

    kærnemælk

  • 100 g

    flormelis

  • 1

    citron, fintrevet skal og saft heraf

  • 5 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang

Hindbær gele

  • 300 g

    hindbær, frost eller friske

  • 100 g

    sukker

  • 1

    citron, saften heraf

  • 1/2 dl

    vand

  • 6 blade

    husblas

Derudover

  • 18 cm Kagering på
  • 1 cm Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Friske hindbær og jordbær til toppen

  • Mynteblade

  • Sølvflager

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kammerjunker og hasselnødderne til en mellemfin mel, og rør det sammen med smør og vaniljesukker.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens cremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Pisk flødeosten let sammen, det gør den lettere at arbejde med.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af flormelissen.
  • Rør flormelis, vanilje og citronskal sammen med flødeosten.
  • Vend flødeskummet heri, og rør forsigtigt til der ikke længere er nogen klumper.
  • Rør kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til du har en ensartet masse.
  • Varm citronsaften op i en lille kasserolle, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri, og lad det køle af et øjeblik.
  • Tag lidt af ostemassen og rør den ud i den lune citron/husblas masse, og vend derefter citron/husblas massen i ostecremen, - på denne måde undgår du at din husblas klumper.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostemassen over. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.
  • Stil på køl i min. 3 timer eller til ostecremen har sat sig.

Hindbær gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Hæld hindbær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op. Du kan evt. koge den tomme vaniljestang med.
  • Skru ned til middel varme og lad det småkoge i ca. 10 min.
  • Sigt puréen igennem en finmasket sigte, - der må ikke være klumper i væsken. Du skal ende op med ca. 3 dl hindbærsaft, - er der ikke nok, spænder du blot op med kogende vand.
  • Rør husblassen ud i den varme hindbærsaft, og lad den køle til ca. 30 grader.
  • Hæld hindbærsaften over kagen, - brug gerne bagsiden af en ske, så strålen ikke rammer kagen direkte.
  • Stil kagen på køl i min. 3 timer eller til geléen har sat sig. Den kan med fordel stå natten over.
  • Pynt kagen med friske bær, mynte blad og evt. krystalliseret chokolade.