Go Back
+ servings
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

Opskrift på one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og cheddar.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500-600 g

    hakket oksekød

  • 1

    stor løg, finthakket

  • 4

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    rød peberfrugt, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 10 skiver

    syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 7 dl

    oksebouillon

  • 3 spsk

    mexicansk krydderi eller tacomix

  • 350 g

    pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen

  • 200 g

    revet cheddar

  • Salt og peber

  • Olie

  • Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg toppe til pynt

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af.
  • Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet, og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
  • Hæld pasta i retten sammen med resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov.
  • Vend cheddarost i retten og smag til med salt og peber.
  • Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg og persille.