Go Back
+ servings
Fanø laks - Opskrift på forret med æggestand og purløgsmayo

Fanø laks med æggestand og purløgs mayo

Opskrift på nem og lækker forret med Fanø laks, æggestand og purløgsmayo.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 200 g

    Fanø laks

Æggestand

  • 4

    æg

  • 1 1/4 dl

    sødmælk

  • Salt og hvid peber

Derudover

  • 1 dl

    purløgsmayo, - prøv denne lækre opskrift på purløgsmayo

  • 6

    grønne asparges

  • Evt. ærteskud og brændte løg

Sådan gør du

Æggestand

  • Pisk æg og mælk grundigt sammen og krydr med salt og hvid peber.
  • Smør en lille aluform med lidt sprayfedt, hæld æggemassen heri, dæk den med folie og prik et par huller i toppen.
  • Bag æggestanden i et vandbad ved 170 grader, almindelig ovn, i ca. 30 min.. Har du ovn med damp kan æggestanden bages ved fuld damp i ca. 30 min.
  • Lad den køle af inden den befries af formen og skæres i skiver.

Anretning

  • Skær laksen i 8 tykke skiver og læg 2 stykker på hver tallerken sammen med en skive æggestand, - en god klat purløgsmayo og friske asparges strimler på toppen.
  • Top gerne med friske ærteskud og brændte løg.