Go Back
+ servings
Koldhævede surdejsboller - Opskrift på koldhævede sesamboller

De bedste koldthævede surdejsboller

Opskrift på de lækreste koldhævede surdejsboller.Denne opskrift giver ca. 12-14 boller.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 day
Antal: 8 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 500 g

    hvedemel

  • 220 g

    ølandshvede

  • 5 1/2 dl

    koldt vand

  • 1 dl

    tynd surdej, biga

  • 7 g

    gær

  • 18 g

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i koldt vand, og tilsæt surdej.
  • Tilsæt hvedemel og rør dejen let sammen på maskine.
  • Tilsæt salt, og rør dejen videre i 10-15 min. til den slipper skålen. Det er meget vigtigt at den slipper skålen og samler sig, - før er dejen ikke klar til at hæve.
  • Dæk skålen med film og sæt den på køl i 18-24 timer.
  • Tag dejen ud af skålen og lad den hvile på et spækbræt med lidt mel, ved stuetemperatur i min. 30 min.
  • Del dejen i 2 og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel.
  • Del hvert stykke i 6-7 boller, drys med sesam og læg dem på en bageplade, - lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag boller i 15-18 min, (en plade ad gangen) i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn.
  • Lad boller køle af på bagepladen.