Go Back
+ servings
Calzone bolognese - Opskrift på calzone med spaghetti og kødsauce

Calzone med spaghetti og kødsovs

Opskrift på den lækreste pizza calzone bolognese.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds hakkede tomater - eller gerne polpa
  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • Olivenolie

  • Salt og peber

Derudover

  • 4 dl

    kødsauce, f.eks vores favorit bolognese

  • 400 g revet mozzarella
  • Kogt spaghetti - ca. 250 g tør vægt
  • Evr. skinke

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er godt fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumblade, smag til med salt og peber og stil til side.

Calzone

  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler.
  • På den ene halvdel af hver bund fordeles et lag tomatsauce, - det må ikke ramme kanterne. Gem resten af tomatsaucen til toppen.
  • Top derefter med revet mozzarella, spaghetti og kødsauce.
  • Luk forsigtigt pizzaerne. Smør evt. kanterne med en smule vand, tryk kanterne sammen og rul dem ind mod fyldet.
  • Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn ca. 15-18 min ved 250 grader)
  • Top pizzaen med tomatsauce og server straks.