Verdens bedste kødsauce finder du herunder, – den smager simpelthen fantastisk. God krydret og med masser af smag, hele familiens favorit.
En god bolognese kræver en simre tid på min. 2-3 timer for at smagen kan udvikle sig nok, – men så er resultatet simpelthen også fantastisk. Man kan virkelig fornemme hvordan kødet har givet smag til saucen, og tomaterne har fået lov at koge ind og tykne saucen, – det kan virkelig anbefales.
Jeg har også lavet en opskrift på en klassisk italiensk spaghetti bolognese der primært indeholder kød og tomater og hvor tørrede krydderier er bandlyst. Den er mere mild og enkelt i smagen, hvor denne er mere krydret, – helt klart vores favorit opskrift på bolognese.
Denne opskrift på bolognese giver rigeligt til en rest til fryseren, – så har man til en lækker calzone bolognese eller til et toppet spejlæg.
Vores favorit bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød
- 3 store løg
- 3 gulerødder
- 2-3 stængler bladselleri
- 6 fed hvidløg
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 150 g tomatkoncentrat
- 3 ds hakkede tomater
- 2 dl rødvin
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 tsk timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1/2 dl olivenolie
- Salt og peber
Andet
- Pasta efter ønske
- Revet parmesan
Sådan gør du
- Blend løg, selleri, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse. Alternativt kan det rives fint.
- Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
- Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentrat svitse med et minuts tid.
- Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
- Tilsæt de flåede tomater, krydderierne og frisk basilikum og lad nu bolognesen simre i minimum 1 time, men gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
- Serveres ved familiens favorit pasta og et godt drys parmesan.
Pingback: Spaghetti Bolognese – Gourministeriet
Pingback: Calzone med spaghetti og kødsauce – Gourministeriet
Pingback: Lun squashsalat - Opskrift på lun squashspaghetti med parmesan
Lavede det i aften og det smagte fantastisk. Min mand gider normalt ikk kødsovs men var vild med det.
Jeg brugte dobbelt mængde af de tørrede krydderier og havde ikke frisk basilikum. Tilsatte også 1-2 tsk vegeta boullion.
En opskrift der straks er skrevet ind i min opskrift samling. Tak for den❤️
Hej Lene
Ej men hvor gør det mig bare glad at høre altså, tusind tusind tak:)
Og dejligt du fik smagt den til med ekstra krydderier, – det er altid en god ide selv at justere efter smag:)
Tak for din besked, og rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Mega lækker og mættende⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Hanne
Tusind tak for din besked, det gør mig så glad at høre:)
Kh Dianna
Skal det simre under låg?
hej Tina
Jeg lader den oftest stå uden log, da den så koger bedre ind. Så tilsætter jeg hellere lidt vand i sidste ende 🙂
Men du kan sagtens lægge låg på, og så fjerne det den sidste timers tid. Men lad der komme en smule luft til, så den kan komme af med lidt af fugten:)
Kh Dianna
Tilsæt en smule mørk chokolade 85%, det giver en dejlig umami smag til retten som er superlækker.
Hej Jan
Det må jeg prøve næste gang:)
Det plejer jeg kun at bruge i chili con carne:)
Dbh Dianna
Den bedste…simpelthen lækker…har lavet den nogle gange nu, og folk er helt vilde med den
Hej Susanne
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, tusind tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Ægte bolognese starter med pancetta (bacontern). På den måde behøver du ikke at bruge olivenolie og samtidig får du den komplekse smag af røget kød. Oprindelig bruger man ikke hakkede tomater men tomatpasta. Min oplevelse er, at ved at bruge hakkede tomater, så behøver du ikke at tisætte vand. Helt enig med krydderierne. Men rist de fleste af, når bacon steges af blidt i gryden. Frisk basilikum er altid et hit til sidst. Husk ost med umami (parmasan, ceddar el. lignende.) Osten skal være modnet i helst 24-30 måneder. Lidt madlavningsfløde til sidst er heller ikke vejen. Brug hakket oksekød med lidt høj fedtprocent. Det giver smag. Husk at hakke det på tværs – ellers får du bare “kødregnorme” i sovsen. Overskydende kødsovs kan bruges dagen efter (i mikroen) eller fryses til senere. Pasta er ikke et “must”. Basmatiris går også fint.
Hej Bruce
Dine fif er hermed givet videre 🙂
Dbh Dianna
Vertical Video – just say no 🙂
God opskrift
En rigtig god opskrift
Hej Erna
Det er jeg vildt glad for at høre, tusind tak:)
Kh Dianna
Den her bolognese lyder fantastisk. Vil man kunne koge den dagen før den skal spises også bare genopvarme den når den skal spises??
Hej Anne Marie
Det kan du SAGTENS gøre, – ingen problemer 🙂
Kh Dianna
Vild med denne opskrift. Utrolig velsmagende, hurtig at lave og velegnet til opskalering af stor portion til børnefamilien. ❤️
Hej Kristine
Åhhh hvor er det godt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Nu har jeg fulgt opskriften til punkt og prikke og efter 30 min var det brændt på
Hej Anita
Det lyder som om du skal skrue alt for højt op for varmen.
Saucen skal kun simre, – det vil sige end svag varme, så vil den ikke brænde på.
Og så er det naturligvis altid en god idé lige at kigge ned i gryden og røre i den engang imellem 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge noget cider (rødvins fx) i stedet for rødvinen – og i så fald, hvor meget vil du anbefale? ☺️
Hej Anne
Uhhh det har jeg ikke prøvet 🙂
Men ellers kan du blot bruge bouillon, og smage til med en smule rødvinseddike:)
Kh Dianna