Go Back
+ servings
Jordskokkesuppe - Opskrift på suppe med jordskokke chips

Jordskokkesuppe med sprøde jordskokke chips

Opskrift på en lækker cremet jordskokkesuppe med sprøde jordskokke chips
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Jordskokkesuppe

  • 450 g

    jordskokker, skrællede og i mindre stykker

  • 350 g

    kartofler, skrællede og i mindre stykker

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 2 fed

    hvidløg, grofthakket

  • 6 dl

    grøntsags eller hønseboullion

  • 1 dl

    piskefløde

  • 4 kviste

    frisk timian, bundet med kødsnor

  • Lidt olivenolie

  • Blød timian til pynt

  • Salt og peber

Jordskokke chips

  • 2

    jordskokker til chips, renset for urenheder

  • 1/2 l

    rapsolie

  • Lidt salt

Sådan gør du

Jordskokke chips

  • Varm rapsolien op til ca. 165 grader.
  • Skær jordskokkerne i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern og fritter jordskokkerne lidt ad gange.
  • Lad dem trække på lidt køkkenrulle og drys med lidt salt.

Jordskokkesuppe

  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare.
  • Hæld jordskokker og kartofler over og svits med et par minutter.
  • Tilsæt timian og boullion, og lad det hele koge i ca. 25-30 min. til kartofler og jordskokker er møre.
  • Tag timian kvistene op, og blend suppen glat.
  • Tilsæt piskefløden, varm igennem, og smag til med salt og peber.
  • Server suppen med jordskokkechips og og lidt blød timian på toppen.