Go Back
+ servings
Karrysild - Opskrift på karrysild med æbler og vagtelæg

Karrysild med sprøde æbler og vagtelæg

Opskrift på de lækreste karrysild med sprøde æbler og vagtelæg
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 250 g

    sildefileter, gammeldags modnede og marinerede, skåret i mundrette bidder (vi bruger Lykkeberg Gammeldags Modnet Marinerede Sild)

  • 4 spsk

    creme fraiche 18%

  • 2 spsk

    mayonnaise

  • 4 spsk

    pickles, finthakket, - prøv vores opskrift på hjemmelavet pickles

  • 3 tsk

    karry

  • 1/2 tsk

    gurkemeje

  • 1 tsk

    sukker

  • 2

    skalotte løg, finthakket

  • 1

    rødt æble

  • Evt. lidt salt

  • 4-6 vagtelæg

  • 1 tsk

    eddike

  • Dild og purløg til topping

Sådan gør du

  • Bring lidt vand i kog og hæld eddiken ved, læg forsigtigt vagtelæggene heri og kog dem i ca. 4 min. Skyld dem herefter i kold vand, lad dem køle let af og pil dem.
  • Skær æblet ud i små tern, - gem kun et lille stykke til at skære i tynde både til pynt.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, karry og gurkemeje.
  • Tilsæt skalotteløg, æbletern og sukker og vend herefter sildefileterne i marinaden.
  • Smag til med en smule salt hvis der er behov for det, - det har der ikke være de gange vi har lavet dem.
  • Server silden toppet med overskårne vagtelæg, sprøde æbleskiver, finthakket persille og dildkviste og et godt stykke rugbrød.