Go Back
+ servings
Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg

Koldskål med tykmælk og æg

Opskrift på den dejligste koldskål
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 l

    kærnemælk

  • 5 dl

    tykmælk

  • 3

    æggeblommer, - ca. 60 gram

  • 3/4 dl

    sukker

  • 1

    vaniljestang, - evt. lidt vaniljesukker også

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 2 spsk

    citronsaft

Sådan gør du

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule sukker.
  • Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en lys og luftig masse.
  • Tilsæt citronskal, citronsaft, kærnemælk og tykmælk og vend det godt sammen.
  • Smag til om den mangler syre eller sødme, og tilsæt evt. en smule ekstra citronsaft eller lidt vaniljesukker.
  • Server med sprøde kammerjunger, friske bær eller drik den alene, - frisk og lækkert.