Frisk grønt, - tomater, bredbladet persille, en salat eller lignende *se intro
Evt. olivenolie og chiliflager
Sådan gør du
Forberedelse - Tørrede kikærter
Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges, - sørg for de har rigeligt vand. De fleste kikærter skal udblødes i ca. 12 timer, - jeg sætter dem gerne over inden jeg går i seng, så de får lov at stå i ca. 20 timer.
Skyl kikærterne grundigt i rigeligt rindende vand, og lad dem derefter dræne i en sigte.
Hjemmelavede falafler
Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker og hæld dem i en blender sammen med persillen.Husk at skylle persille grundigt.
Hæld kikærterne over sammen med saften af 1/2 citron, rasp, alle krydderierne og natron, og blend til en ensartet masse, - ikke for grov og ikke for fin.
Smag massen til med salt og peber, - og tilsæt evt. en smule mere rasp hvis blandingen er for lind. Den skal være dejlig blød, men kunne formes, - så får du de lækreste saftige falafler.
Varm en god portion olie i en stor gryde til den er ca. 160-170 grader varm.*Alt efter grydens diameter, skal du regne med ca. 1-2 liter olie, - falaflerne skal dækkes fuldstændigt hvis du vælger at fritere dem. Alternativt kan du mase dem flade, og steg dem på en pande i ca. 1 cm olie.
Form falaflerne til runde kugler i hånden, jeg laver dem med 1 spsk fyld (ca. 30 g.), og friter dem til de er gyldne og sprøde. Jeg friterer dem i 2 hold, - på den måde undgår jeg at olien bliver for kold. Olien må ikke komme under 160 grader, - så koger falaflerne, og så vil de revne for dig.
Når falaflerne er færdige skal de suge på et godt lag køkkenrulle inden de serveres som ønsket.
Hummus tallerken med falafler
Fordel hummusen på 4 tallerkener op top med de sprøde falafler. Halver evt. nogle af dem, så tallerkenen bliver mere varieret i udseendet.
Fordel også din valgte salat på toppen, - tomater, en sprød salat eller lignende.
Dryp evt. med olivenolie og giv tallerkenen et drys chiliflager, - og server med lune pitabrød, fladbrød eller lignende,