Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir, og rids den med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Ikke dybt, kun lige en fin ridse.
Forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Rist imens pinjekernerne på en tør pande.
Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeost, og krydr med tørret basilikum, salt og peber.Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, – det gør det meget nemmere at fordele osten.
Fordel basilikumbladene på toppen - gem lidt til serveringen, og læg derefter tomatskiverne på.
Trevl mozzarellaen og fordel den på tomaterne, og bag butterdejstærten videre i ca. 12-14 minutter - stadig ved 200 grader.
Top den let afkølede butterdejstærte med pesto, lidt ekstra friske basilikumblade og ristede pinjekerner - og krydr med friskkværnet peber.