Hæld kikærterne i en minihakker sammen med spinaten, og kør det hurtigt sammen. PÅ den måde falder det lidt sammen, og der er bedre plads til de øvrige ingredienser.*Bruger du en større blender, kan du tilsætte alle ingredienserne på én gang, og smage til med citron og salt til sidst.
Tilsæt avocadoen I store tern, revet hvidløg (start evt. med 2), tahin, olivenolie, saften af 1/2 citron, spidskommen og salt (start med 1/2 tak), og blend hummusen til alle ingredienser er mikset godt sammen. Det tager sagtens 5 minutter.Skrab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
Smag hummusen til med mere citronsaft, mere salt, spidskommen eller hvidløg, - og juster konsistensen med en smule vand hvis der er behov for det. Blend din hummus til den er blød og cremet, - det tager lidt tid at få den luftig og cremet. Så hav tålmodighed.Jeg kan god lide den er blød og cremet, - og bruger gerne 2 spiseskefulde koldt vand.
Server din hummus toppet med tern af avocado, sesamfrø og frisk mikrogrøn, persille eller lignende.Avocado hummus holder sig fint i 3-4 dage på køl. Pak den tæt med film, så den ikke får luft, - og læg gerne en avocadosten på toppen, så holder den farven pænest.