Bland havregryn, chiafrø, vaniljesukker, salt, honning, yoghurt, citronsaft, citronskal og mælk i en skål, og rør det godt sammen. *Du kan også blande ingredienserne i 2 serveringsglas med låg, – sørg for at der er plads nok til topping dagen efter. Så er det nemt både at have med på farten, eller lige snuppe et glas frem om morgenen eller til en hurtig frokost.
Læg låg på og sæt den på køl i minimum 2-3 timer, – men gerne natten over.
Inden servering toppes dine overnight oats med et par store spiseskefulde lemon curd og lidt müsli eller granola.
Værd at vide om overnight oats
Overnight oats kan holde sig 4-5 dag på køl, – hvis alle ingredienser er friske.Jeg synes de er bedst inden for de 2 første dage, – og da det er så nemt at lave, laver jeg aldrig til mere end 2 dage ad gangen.
Jeg vil anbefale at du bruger grovvalsede havregryn, – det giver grøden en super lækker konsistens og struktur. Finvalsede havregryn kan til min smag, godt blive lidt for smattede, – men det er naturligvis smag og behag.
Du kan altid røre lidt ekstra mælk eller yoghurt i, hvis du synes konsistensen er blevet for tyk efter en nat på køl.