Hæld kikærterne i en minihakker sammen med spinaten, og kør det hurtigt sammen. PÅ den måde falder det lidt sammen, og der er bedre plads til de øvrige ingredienser.*Bruger du en større blender, kan du tilsætte alle ingredienserne på én gang, og smage til med citron og salt til sidst.
Tilsæt avocadoen I store tern, revet hvidløg (start evt. med 2), tahin, olivenolie, saften af 1/2 citron, spidskommen og salt (start med 1/2 tak), og blend hummusen til alle ingredienser er mikset godt sammen. Det tager sagtens 5 minutter.Skrab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
Smag hummusen til med mere citronsaft, mere salt, spidskommen eller hvidløg, – og juster konsistensen med en smule vand hvis der er behov for det. Blend din hummus til den er blød og cremet, – det tager lidt tid at få den luftig og cremet. Så hav tålmodighed.Jeg kan god lide den er blød og cremet, – og bruger gerne 2 spiseskefulde koldt vand.
Sæt hummusen til side, til salaten er klar.
Kikærtesalat
Bland alle de snittede grøntsager i en skål.
Rør olie, citronsaft og spidskommen sammen, og krydr med salt og peber.
Vend salaten med vinaigretten.
Layered avocado hummus
Smør avocado hummusen ud på en tallerken i et tykt lag.
Fordel salaten på toppen, dryp med en smule olivenolie og krydr med friskkværnet peber på toppen.