Skyl kikærterne grundigt, og hæld ca. 1 1/2 dåse i en foodprocessor, blender eller lignende.*Den sidste 1/2 dåse skal bruges til at toppe retten med.
Tilsæt tahin, spidskommen, salt og hvidløg samt olien, og blend det godt sammen. Smag til med citronsaft og evn mere salt, og blend igen til du har en blød og cremet hummus.Tilsæt evt. en smule mere olie hvis hummusen er for tyk, eller juster konsistensen med vand, og blend til konsistensen er fin, og humussen er blød og cremet. *Nogle kikærter er mere faste end andre, så sørg for at blende den til den er helt fin. Alt efter hvilket mærke kikærter jeg bruger, tilsætter jeg ofte også en god sjat vand udover olien, for at gøre hummusen blød nok, - så juster konsistensen med vand hvis der er behov for det. Smag til med salt.
Smør hummusen ud på en tallerken, og top den med pesto, kikærter, pinjekerner, hakket persille og olivenolie.Server med friskbagt flute, fladbrød eller lignende.