Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt.
Læg de revne agurker i en sigte, krydr men en smule med salt, - ca. hvad der svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurkerne ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt peber og evt. mere salt hvis den mangler.
Stil på køl til den skal serveres, - lad den endelig trække, det bliver den kun bedre af.
Græsk gyros og tilbehør
Lun fritterne i ovnen som beskrevet på posen.
Snit grøntsagerne som ønsket og stil dem til side.
Varm lidt olie på en pande og steg kødet af ved middel varme et par minutter.
Krydr med hjemmelavet gyroskrydderi og steg videre til kødet er gylden og gennemstegt.
Inden servering lundes fladbrødene eller pitabrødene, - og din pita gyros er klar til servering.
Saml dine pita gyros med pommes frites, grønt, krydret svinekød og masser af tzatziki.