Opskrift på lækre Steak Dogs med fyld af oksemørbrad, bearnaise og variation af løg.
Beregn ca. 2 stk pr. person.
Tilberedningstiden kommer an på om kødet er tilberedt (rester) eller om det er et stykke fersk kød der skal tilberedes.
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
600g
oksemørbrad eller anden mørt oksekød (fersk eller tilberedte rester)
Tag kødet ud af køleskabet i god tid så det ikke er iskoldt, - krydr med salt og peber.
Varm en god sjat smør og olie på en pande og smid et par kviste rosmarin, timian og knuste fed hvidløg ved, - brus godt af.
Steg kødet ved god høj varme til det er godt brunet og har fået en flot stegeskorpe, og gør det samme på den anden side.
Skru ned for blusset, og lad kødet tilberede færdigt ved medium varme til det når en kerne temperatur på 56 grader, - selvfølgelig afhængigt af hvordan man ønsker sit kød tilberedt. Tag kødet af panden og lad det trække på et spækbræt i ca. 15 min. inden det skæres i fine tynde skiver.
Ristede løg
Varm olien op i en gryde til den rammer 160-170 grader.
Halver de skrællede løg og snit dem i ca. 3 mm tykkelse.
Bland hvedemel med lidt salt og vend løgene godt rundt i mel blandingen.
Friter løgene lidt ad gangen, - vær opmærksom på at olien bruser godt op når løgene kommes i, så tag små mængder ad gangen.
Når løgene er fine gyldne tages de op med en hulske, og lægges på lidt køkkenrulle inden de skal serveres.
Bløde løg
Skær løgene i strimler.
Smelt smørret og steg løgene klare og møre ved middel varme.
Tilsæt sukkeret og lad det smelte og karamellisere løgene.
Lad derefter løgene stå ved svag varme til de skal serveres.
Steak Dogs
Varm pølsebrødene.
Læg et tyk stribe bearnaise i bunden af brødet, top med bløde løg og 3-4 skiver kød.
Læg dupper af bearnaise på toppen og top med ristede løg, syltede rødløg, karse og syltede sennepsfrø.