Lækre syltede nødder, fyldt med dejlig smag - perfekt til ostebordet.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 12personer
Ingredienser
250gblandede nødder, - jeg har brugt mandler, ristede hasselnødder, usaltede pistacienødder og pecannødder
1 1/2dlflydende honning
1dlsirup - jeg bruger helst mørk sirup
2appelsiner, saften heraf
2kanelstænger
1vaniljestang, kornene heraf
Sådan gør du
Skyld nødderne i kogende vand og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Hæld honning, sirup og appelsinsaft i en gryde samme med kornene af vaniljestangen, den tomme vaniljestang og kanelstænger og kog op.
Skru ned for blusset, tilsæt nødderne og lad dem simre ved middel varme i ca. 8-10 minutter. Hold hele tiden øje, lagen koger let over. Den skal boble, men naturligvis ikke koge over - så skal du skrue ned for blusset.
Hæld det hele på et skoldet sylteglas, og opbevar dem på køl til de skal serveres. Lagen tykner, - så tag dig ikke af den ser tynd ud. Koges lagen for længe vil den blive til den klistrede side, - i det tilfælde skal du blot tage nødderne ud af køleskabet 1/2 time inden de skal servers.