Sprød tortilla æggewrap med oksemørbrad, spinat og ost
Opskrift på sprød tortilla med æg, oksemørbrad, spinat og ost.
Ret Frokost, Hovedret, Morgenmad
Køkken Dansk, Mexicansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
2store hvede tortillas
4æg
2spskmælk
100greste kød, - oksemørbrad eller lignende
2små håndfulde spinat, grofthakket
1lille løg, finthakket
100grevet mozzarella
Salt og peber
Olie
Evt. chilisauce – jeg bruger Chu Chum Original
Sådan gør du
Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt og peber.
Hak kødet groft, - stykkerne må ikke være for store - så bliver wrappen svær at folde.
Varm lidt olie på to pander og fordel lige mængder løg og kød på panderne. Steg et par minutter og skru ned til svag varme, – krydr med salt og peber.
Tilsæt spinaten og lad den falde sammen, inden æggemassen hældes over, i lige dele på hver pande.
Lad æggemassen sætte sig et øjeblik og skub siderne let ind mod midten, så æggemassen er jævn rund, og så den er en smule mindre en tortilla pandekagen.
Fordel mozzarellaen på toppen af æggene.
Ønsker du chili i din tortilla æggewrap smører du den ene side med chilisauce inden du lægger dem på toppen af æggene, – med chilisiden nedad.
Lad tortilla og æggemasse smeltet sammen et øjeblik, inden du vender dem og steger videre på tortilla siden, til denne er sprød – skru evt. lidt op for blusset. Mangler der fedtstof på panden kan tortillaen pensles med en smule olie inden den vendes.
Fold den ene side ind mod midten og derefter den anden, så de overlapper hinanden.
Tag dine sprøde tortillas ud på et spækbræt, vend dem med samlingen ned ad og skær dem over på midten inden de serveres.