Opskrift på den lækreste risotto fyldt med spinat og parmesan.
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
400g
risottoris
2
løg, finthakkede
4fed
hvidløg, finthakkede
400g
frisk spinat
150g
parmesan
6dl
grøntsagsbouillon
4dl
hvidvin
1/2dl
olivenolie
1spsk
smør
Salt og peber
Evt. lidt revet parmesan og ristede pinjekerne til topping
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, tilsæt spinaten og lad den falde sammen under omrøring. Når alle blade er faldet sammen blendes de til en ensartet pure, der stilles til side. Lad endelig ikke spinaten dampe for længe, kun til bladene lige er faldet sammen, ellers bliver farven kedelig.
Varm lidt olie op i en gryde og svits løg og hvidløg til de er blanke. Tilsæt risottorisene og lad også dem stege blanke ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i risene.
Tilsæt derefter boullion lidt ad gange, og lad det langsomt koge ind i risene ved svag til middel varme, rør grundigt undervejs. Fortsæt til alt boullion er brugt op og risene fortsat har en smule bid, ca. 20 min., - sådan fortrækker vi dem i hvert fald.
Rør til sidste parmesan og derefter spinat massen i, smag til med salt og peber og varm hurtigt op.
Server straks, evt. toppet med lidt parmesan og ristede pinjekerner.