Opskrift på mørksej serveret med citronrisotto og bacon crumble.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Fisk, Risotto
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 956kcal
Author Dianna
Ingredienser
Fisken
600gmørksej - jeg bruger loins
100g
bacon, i tern
40g
smør
1spsk
olie
Lidt sukker
Salt og peber
Citronrisotto
400g
risotto ris
4skalotteløg, finthakket
4fed
hvidløg
1
citron, saft og fintrevet skal heraf
250gærter, optøede
150g
parmesan, revet
9dl bouillon, kylling eller grønt
4dltør hvidvin eller Noilly Prat
Olivenolie
Salt og peber
Evt. ærteskud til toppen
Sådan gør du
Citronrisotto
Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klarede.
Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvin eller Noilly Prat over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj bouillon undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
Rør til sidst ærter, revet parmesan og citronskal i risottoen, smag til med citronsaft, salt og masser af peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
Fisken
Varm lidt olie på en pande og steg baconen sprød. Hak den fint og læg den til side.
Del fisken i 4 lige store stykker, - rens for evt. urenheder og dup stykkerne tørre. Drys med en smule sukker og salt og lad med trække i 5 min.
Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, det skal lige akkurat bruse. Steg mørksejen på den ene side i ca. 3-4 min., - alt efter tykkelse, sluk derefter for panden, vend fisken og lad den trække færdigt på eftervarmen fra panden i et par par minutter. Jeg steger fisken på siden der oprindeligt havde skind på, da det er den flotteste side at vende opad ved servering.
Anret risottoen i en dyb tallerken, læg fisken ovenpå, drys med bacon og ærteskud og krydr med rigeligt peber.