Varme en pande op ved middel varme, og steg løgene klare i en god sjat olivenolie.
Tilsæt hvidløg, peberfrugt og squash, og steg det med i 2-3 minutter.Krydr med salt og peber.
Hæld krydderierne over og vend det godt sammen på panden, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid.
Hæld tomaterne over, og lad tomatsaucen koge ind ved god høj varme i ca. 10- 15 minutter. Smag til med salt og peber, - og evt. mere chili/krydderier.Tomatsaucen skal tykne, og meget af den tynde tomatvæske skal være kogt godt ind. Du skal kunne lave fordybninger i saucen, uden at den flyder helt sammen igen.
Skru ned for blusset til lav/let middel varme, og lav fordybninger i tomatsaucen til æggene. Hæld et æg i hver fordybning.
Dæk panden til med et låg, og lad nu æggene tilberede i ca. 8 minutter, eller til hviden har sat sig. Kig til æggene undervejs, måske du skal skrue op/ned for blusset.
Server din shakshuka toppet med finthakket persille/forårsløg og friskkværnet peber.Server den med en portion fladbrød, ristet franskbrød eller lignende.